"Orman'ın savunulmaya ihtiyacı yok"

"Orman'ın savunulmaya ihtiyacı yok"

Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Bilal Meşe, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman hakkında bir yazı kaleme aldı.

Ajans Beşiktaş - İşte Bilal Meşe'nin Milliyet Gazetesi'ndeki yazısı:

"Başkan Fikret Orman’ı gençliğinden bu yana iyi tanırım. Rahmetli babası Abdülkadir Orman, efsane başkan Süleyman Ağabey’in yönetimlerinde yer aldı. Hani sosyal yaşamımızda bir atasözü vardır, sıkça kullanırız, “Armut dibine düşer” diye... Rahmetli Orman belki başkanlık yapmadı ama oğlu Fikret Orman babasının izinden gitti, o koltukta 6.5 yılı geride bıraktı.

Başkan Orman’ın gözü karadır, bir gecede karar verdi, başkan seçildi. Büyük cesaret örneği sergileyerek 2 Haziran 2013’de tarihi İnönü Stadı’na da ilk kazmayı vurdu. Bir yandan takım yarışacak, diğer yandan stadı bitireceksiniz, kolay mıydı? O süreçte Kartal, adeta ‘göçebe kuşlar’ gibi, ordan ortaya savruldu, bu handikaplara karşın iki yıl üst üste şampiyon oldu.

Mesleki yaşamım süresince hiç kimsenin savunuculuğuna soyunmadım. Neyse onu yazdık, çizdik, yorumladık. Yani, başkan Orman’ın savunulmaya gereksinimi yok, yaptıkları, başarıları ortada... Bunları yok sayıp, eleştiri oklarını yöneltmenin doğruluğu nereye kadardır?

Başkanı, değerli meslektaşım, ağabeyim Faik Gürses ile birlikte ziyaret ettik, çayını, kahvesini içtik. O yoğun trafiğinin içinde çok uzun da olmazsa sohbet etme şansı bulduk. Biliyoruz ki, başkan kalbinden ne geçiyorsa, hiç düşünmeden diline yansıtır, çekinceleri asla yoktur. Beşiktaş’a gönül veren binlerce taraftar, Kartal’ı hep zirvede görmek istiyor.

Kartal sendeledi, zirveden biraz uzaklaştı ya, taraftarın umutsuzluğa düştüğünü görüyoruz. Tamam, eleştirelim ama ağacı da kökünden sökmeleyim. Onca başarıyı yok sayarsak, vefasızlık olmaz mı?

Başkan kırgın, kızgın, öfkeli... Ancak öyle kolay kolay pes edecek bir fotoğraf değildir başkan Orman... Kongre hazırlıklarını sürdürüyor. Transferdeki politikası da belli ama diline yansıtmadı, sadece “hocadan gelecek raporu bekliyorum” diyerek, klasik yanıt verdi!"

Etiketler :