"Orta saha aksiyonları"

"Orta saha aksiyonları"

Fanatik gazetesi yazarı Cem Dizdar, Bursaspor - Beşiktaş maçını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Cem Dizdar'ın yazısı:

Futbolda görünenin aksine sonucu önde yapılanlardan daha çok orta saha aksiyonları belirler. Dün akşam Medel/Tolgay üzerindeki Bursa baskısı ilk yarı boyunca tabelayı değiştiremediyse

bile onların oyunda üstün görünmelerini sağladı. Beşiktaş’ın öndeki dörtlüsünün arkadaki yedi oyuncuyla bağını koparınca Bursa rahat oynadı. Çözüm üretemeyen Beşiktaş ise ikinci devrenin ilk bölümünde orta sahada bulduğu ilk boşluktan golü yaptı. Ve ardından golün hazırlayıcısı Oğuzhan daha güvenli oynayıp topu da maçı da takımı lehine eline aldı. Oyun gol sonrası orta sahaların kolay geçildiği bir tür düelloya dönüştü. Şenol Güneş, Bursa etkinliğini kırmak için sahaya Necip’i sürdüyse de onun hatasından golü de yiyordu. Oradan değil ama bir hızlı hücumda 5’e 2’den golü yediler ve biraz da yedek kulübesindeki dar seçenekten sürprizler haftasını avantajlı kapatamadılar.

Gecenin sorusu

Beşiktaş genellikle maçların ilk devrelerini boş geçiyor. Gerekçelerden biri de yıllardır düşürülemeyen yaş ortalaması olabilir mi?!

Maçın starı

İlk devrenin durgun Beşiktaş’ı görünüre dönünce Oğuzhan da sonuca doğrudan etki edecek işler yaptı. Son bölümdeki Yusuf Erdoğan ve Latovlevici performansı da övülmeyi hak ediyor.

Maçın olayı

Çiçeği burnunda kaleci Loris Karius’un karşı karşıya da topu çıkarıp takımı maçta tutması. Oysa Beşiktaş ilk pozisyonunda golü bulup maçı eline aldı.

Kısa mesaj

Bursa diri bir takım ama şablonların oturması için daha çok tekrara ihtiyaçları var. Beşiktaş ise ‘kötü sürprizler haftası’nı bu oyunla üç puanla kapasa bu da sürpriz olurdu.