ÖZEL | Ajans Beşiktaş, Tolga Zengin’in TFF’e verdiği savunmaya ulaştı! İşte detaylar

ÖZEL | Ajans Beşiktaş, Tolga Zengin’in TFF’e verdiği savunmaya ulaştı! İşte detaylar

PFDK'ya sevk edilen ve ceza alması beklenen Togla Zengin'in ifadesine ulaşıldı.

Ajans Beşiktaş - Olaylı Fenerbahçe derbisinin ardından PFDK'ya sevk edilen Beşiktaş'ın kaptanı Tolga Zengin'in TFF'ye verdiği ifadeye ulaşıldı. Ayrıca Şekip Mosturoğlu, Tolga Zengin'in güvenlik görevlisini yumrukladığını söylemişti. Güvenlik görevlisi ise yumruğun kendisine gelmediğini beyan ettiği öğrenildi.

İşte kaptan Tolga Zengin'in ifadesi;

"TFF Hukuk Müşavirliği’nin 21.04.2018 tarihli 1096 sayılı Kulübüm Beşiktaş A.Ş.’ye faks yoluyla gönderilen yazıda, 19.04.2018 günü Beşiktaş A.Ş. ile Fenerbahçe A.Ş. arasında oynanan Türkiye Kupası müsabakasında, özel güvenlik personeline yönelik saldırıda bulunduğum gerekçesiyle Kurulunuza sevk edildiğim bildirilmiştir.

Konu ile ilgili savunmalarımız hali hazırda Kurulunuza sunulmuşsa da ortaya çıkan yeni bilgi ve belgeler sebebiyle Kurulunuza ek beyanda bulunma zorunluluğum doğmuştur.

Yirmi beş yıla yakın futbol kariyerim boyunca birçok olaya şahit oldum. Ancak bugüne kadar, 19.04.2018 tarihli maç ve sonrasında hakkımda yapılan yalan ve karalama benzeri bir eyleme hiç denk gelmedim.

Müsabakanın başladığı andan hakem tarafından tatil edilene kadar Şahsım, Rahmetli Annem, Takım arkadaşlarım ve Hocam hakkında sürekli küfürler edildi. Bir saat boyunca bu küfürlere ve yedek kulübesinde otururken arkamda bulunan taraftarların tahrik ve tehdit içeren söz ve eylemlerine karşı aynı seviyeye inerek cevap vermedim.

En sonunda, müsabakanın tatil edilmesi öncesi bana ve aileme birkaç metre öteden sürekli küfür eden taraftarları uyarma gereksinimi duydum diye bugün rakip takım tarafından yalan ve karalama kampanyalarının hedefine konmaya çalışılıyorum.

Söz konusu müsabakanın oynanması sonrası kamuoyu nezdinde rakip takım yöneticileri, idari heyeti ve taraftar grupları tarafından hakkımda son derece çirkin ve karalayıcı bir kampanya başlatıldı. İlk olarak Fenerbahçe taraftarlarına küfür ettiğim yalanını öne süren bu kişiler, bu yalanı ispat edemeyince bu kez özel güvenlik görevlisine yumruk attığım yalanına sarıldı. TFF Hukuk Müşavirliği de ne yazık ki, rakip takım taraftarlarının başlattığı bu yalan kampanyasına kanarak beni özel güvenlik görevlisine yumruk attığım gerekçesiyle Kurulunuza sevk etti.

TFF Hukuk Müşavirliği tarafından yapılan sevkte, kendisine yumruk attığım iddia edilen Enes Pehlivan isimli şahıs hakkımda Savcılık nezdinde şikayetçi olmuş ve ekli ifadeyi vermiştir. Söz konusu ifadede aleyhime olan hususları kesinlikle kabul etmemekle birlikte ifadenin, hakkımda Kurulunuz nezdinde yapılan suçlamayı açıkça çürütmesi sebebiyle bu ifadeyi Kurulunuza sunuyorum.

TFF Hukuk Müşavirliğinin iddiasıyla Enes Pehlivan isimli özel güvenlik görevlisine vurduğum iddia edilmektedir. Halbuki, Enes Pehlivan’ın vermiş olduğu ifadede, kendisine hiçbir temasım olmadığı belirtilmiştir. Kısaca, bu kişiye veya bir başkasına vurmadığım, söz konusu şahıs tarafından da ikrar edilmiştir.

Kaldı ki, söz konusu sevke ilişkin Kulübüm tarafından verilen savunma içerisinde, özel güvenlik görevlisi ile olan video görüntülerinin kare kare açıklamasında kendisine bir temasım olmadığı detaylı olarak gösterilmiştir.

Bu nedenle, rakip takım camiası tarafından hakkımda yapılan bu karalama kampanyasının son ürünü olan, özel güvenlik görevlisine vurduğum yalanı da, söz konusu şahsın kendi ifadesi ile çürütülmüş olmaktadır.

Son olarak, hakkımda bu çirkin karalama kampanyasını halen yapmaya devam eden kişiler hakkında her türlü yasal hakkımı saklı tuttuğumu bildirir, bilhassa söz konusu müsabakadan sadece 4 gün sonra Fenerbahçe ile Antalyaspor Kulüpleri arasında oynanan müsabakada bile Şahsım, Rahmetli Annem, Teknik Direktörüm Şenol Güneş ve Kulübüm hakkında 90 dakika boyunca küfür edilmiş olması gerçeğini de karşı karşıya kaldığımız zihniyeti gözler önüne sermek için hatırlatmak isterim.

Saygılarımla
Tolga Zengin"

Etiketler :