ÖZEL | Beşiktaş'ın Kocaeli Birlikspor'da yapacağı ilk iş

ÖZEL | Beşiktaş'ın Kocaeli Birlikspor'da yapacağı ilk iş

Beşiktaş, Kocaeli Birlikspor'u satın alıyor

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, dün gerçekleştirdiği Olağan İdari ve Mali Genel Kurul toplantısında aldığı kararla, TFF 2. Lig ekiplerinden Kocaeli Birlikspor'u satın aldı.

Beşiktaş, kadroda yer bulamayan oyunculara burada şans verecek ve Körfez ekibinde alt yapı oluşturacak. Başkan Fikret Orman, bu konu ile ilgili dün gerçekleştirilen Genel Kurul'da şunları söylemişti;

"Bizim bir takıma ihtiyacımız var, oyuncu yetiştirmek için bunu ilk önce Dikilitaş ile yapmaya çalıştık ama kontrol bizde olmadığı için başarılı olamadık. Sonra yurt dışında alalım dedik, orada da ilgilenemeyiz diye istemedik. Bu sebeple Türkiye'den bir takım almak istedik o takım da Kocaeli Birlikspor. Kulübün fiyatı 10 milyon TL."

Kocaeli Birlikspor'u tanıyalım

1995 yılında kurulan Kocaeli Birlikspor kulübü, Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele etmekte, teknik direktörlük koltuğunda Fatih Akyel bulunan Körfez ekibi, bu sezonu 56 puan ile 4. sırada tamamladı. Kocaeli Birlikspor, Play-off'ta ise BB Erzurumspor'a iki maçta da 2-1 kaybederek, elendi.

Fatih Akyel ile yollar ayrılacak

Kocaeli Birlikspor'un şu anki teknik direktörü Fatih Akyel ile de yollar ayrılacak. Takımın yeni çalıştırıcısı, Beşiktaş'tan yetişmiş bir isim olacak.