ÖZEL RÖPORTAJ | "Fenerbahçe saha kapatma ceza alabilir ancak..."

ÖZEL RÖPORTAJ | "Fenerbahçe saha kapatma ceza alabilir ancak..."

Fenerbahçe-Medipol Başakşehir maçında milli kaleci Volkan Babacan'a su şişesi atılması sonrası Fenerbahçe seyircisiz oynama cezası alacak mı?

Ajans Beşiktaş - Fenerbahçe-Medipol Başakşehir karşılaşmasının ikinci yarısının başında Volkan Babacan'ın kafasına tribünlerden su şişesi atıldı. 2 hafta sonra Beşiktaş ile derbi maçına çıkacak olan Fenerbahçe'nin sahası kapanacak mı? Konuyla ilgili Ajans Beşiktaş'a konuşan Emin Özkurt şu açıklamalarda bulundu:

Volkan Babacan'a atılan su şişesi nedeniyle Fenerbahçe Kulübü'ne taraftarlarının neden olduğu olaylar gerekçesiyle disiplin soruşturması, Federasyon tarafından Hukuk Kurulu aracılığıyla başlatılır. PFDK, bu gibi durumlarda taraftarın neden olaylar neticesinde kulübü cezalandırır.

Fenerbahçe'ye saha kapatma cezası verilme ihtimali var. Para cezası ile bu ihlalin neticelenme ihtimali de söz konusu olabilir. Ancak su şişesi doğrudan oyuncuya isabet etmiş. Bu da oyuncuyu yaralayıcı hareket olarak değerlendirilebileceğinden saha kapatma bir maç ile sınırlı olmak üzere beklenmesi mümkün olabilir.

Ancak Fenerbahçe Kulübü, su şişesini atan şahsı kameralar vasıtası ile tespit eder ve Federasyona'a bildirirse o şahıs cezayı alır ve kulübün ceza almaması söz konusu olabilir.

Etiketler :