ÖZEL RÖPORTAJ | Kartal Yiğit, Beşiktaş'ın transfer gündemini Ajans Beşiktaş'a değerlendirdi

ÖZEL RÖPORTAJ | Kartal Yiğit, Beşiktaş'ın transfer gündemini Ajans Beşiktaş'a değerlendirdi

Beşiktaş Muhabiri Kartal Yiğit, Ajans Beşiktaş'a özel açıklamalarda bulundu. İşte tüm detaylar...

Ajans Beşiktaş - Habertürk Beşiktaş muhabiri Kartal Yiğit, Beşiktaş'ın transfer gündemi hakkında Ajans Beşiktaş'a özel açıklamalarda bulundu. İşte Kartal Yiğit'in açıklamalarından satırbaşları...

"Dünya Kupası'nın olması doğal olarak yalnız Beşiktaş'ı değil bütün kulüpleri etkiledi. Avrupa'da da böyle. Bakıldığı zaman Beşiktaş'ın bütün bölgelere çok transfer ihtiyacı yok. Bu doğrultuda transferler şekillenmeli hocanın da isteği, gidecekler önce belli olsun gidenlerin yeri doldurulsun şeklinde. 

Sezon biter bitmez Şenol hoca bir sağ bek bir de forvet transferi istediğini söylemişti. Ama şu ana kadar forvet konusunda bir gelişme yaşanmadı. Eskişehir'den Dorukhan alındı o bölgede sağ tarafta oynayabilen bir oyuncu. Daha tecrübeli bir isime bakılabilir. 

Onun dışında en büyük belirsizlikler, hala kadroda olan ve gitmesi düşünülen isimler. Örneğin Vagner Love, Negredo... Bu isimlerin hala takım bulamaması ve kampta çalışmaları ister istemez planları bozuyor. 

Özellikle en çok konuşulan Vida'nın gitmesi. Doğal olarak en öne çıkan isim o. Ben Beşiktaş'ın büyük ihtimalle Vida'yı satacağını düşünüyorum. Onun dışında Quaresma'nın satılma ihtimali yüksek. İki,üç oyuncu satışıyla Beşiktaş hem kasasını dolduracak hem de o isimlerin yerlerine bütçe anlamında daha düşük profilli isimlere yönelecek. 

Maddi sorunlar var, evet. Ama bu sorunlar yalnız Beşiktaş'ta değil diğer büyüklerde de var. Taraftar tabi ki sabırsız bekliyor, sosyal medyadan da devamlı yazıyorlar ama bu sene çok büyük transferlerin olacağını ben hiç sanmıyorum. Bunu çok önceden de söylemiştim hala aynı fikirdeyim. Maliyeti yüksek transferi kimse beklemesin. Transferler giden oyuncu sayısına göre yapılacaktır. Belki daha altında transfer olacak. 

Artık kulüplerin büyük paralar savurma gücü tükendi. Bıçak kemiğe dayandı diyebiliriz. 3 kulübün de borçları var. Fikret Orman'ın bunu en iyi düşünen başkanlardan biri olduğunu biliyorum ve transferlerde bu sefer öyle çok beklentileri karşılayacak isimlerin olmaması yönünde adım atılacağını tahmin ediyorum. Ama şunu da söylemekte fayda var; Beşiktaş'ın kadrosu eksilse bile çok iyi bir kadro. Yine şampiyonluk yarışında olacak. Avrupa'da üst sıralara gidebilecek bir kadro. O nedenle ben satışlar olsa bile gidenlerin yerleri çok dolmasada Beşiktaş'ın yine söz sahibi olacağını düşünüyorum."