ÖZEL RÖPORTAJ | "Porto'yu kendi silahıyla vuralım"

ÖZEL RÖPORTAJ | "Porto'yu kendi silahıyla vuralım"

Sözcü gazetesi Beşiktaş muhabiri Ali Aydın, Porto-Beşiktaş mücadesini Ajans Beşiktaş'a değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Şampiyonlar Ligi'nde G Grubu'nda Monaco, Porto ve Leipzig ile aynı grupta bulunan siyah-beyazlı takım, gruptaki ilk maçında Porto ile karşı karşıya gelecek. Dragao Stadı'nda oynanacak mücadele, çarşamba günü saat 21:45'te başlayacak.

Karşılaşmayı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan hakem Anthony Taylor yönetecek. Taylor'un yardımcılıklarını Gary Beswick ve Adam Nunn yapacak. Dördüncü hakemlik görevini Constantine Hatzidakis'ın üstleneceği mücadelenin ilave yardımcı hakemleri, Craig Pawson ve Jonathan Moss olacak. Zorlu maç öncesi Sözcü gazetesi Beşiktaş muhabiri Ali Aydın, mücadeleyi Ajans Beşiktaş'a değerlendirdi. İşte o açıklamalar:

"Beşiktaş, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçını Benfica ile yapmıştı. Portekiz'de onları kendi silahıyla Talisca ile vurmuştu. Bu sene yeni macera, yine Şampiyonlar Ligi, yine Portekiz takımı... Bu sefer de Porto'yu kendi silahıyla vuralım. Quaresma ve Pepe... Pepe ve Quaresma, Porto'da da oynamış 2 yıldız. Oradaki havayı en iyi bilen 2 futbolcudur.

Beşiktaş kadrosunun gruptan çıkmaya yeterli olduğunu düşünüyorum. Başkan Fikret Orman'ın "Dünyaya açılacağız" açıklaması vardı. Eğer Beşiktaş dünyaya açılacaksa bu maçlardan alnının akıyla çıkması gerekiyor. Beraberlik iyi sonuç diyenler var ama ben umutluyum. Beşiktaş'ın Porto'dan galip gelmemesi için hiçbir neden yok.  Beşiktaş maçı kazanabilecek güçte.

Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi çok farklı arena. Futbolcular Şampiyonlar Ligi'ne daha farklı hazırlanıyorlar. Aynı şey Porto için de geçerli. Porto 5 maçtır gol yemiyor, iyi savunma yapıyor. Ancak Portekiz Ligi ve Şampiyonlar Ligi farklı. Ligin telafisi olabilir ama Devler Ligi'nin telafisi yok. Porto formda ancak Beşiktaş'ın kalitesi ortada. 1 puan önemli ama 3 puanla dönülürse tadından yenmez."

Etiketler :