ÖZEL RÖPORTAJ | Serdar Sarıdağ: "Ligin kaderini etkileyen en önemli faktörlerden biri..."

ÖZEL RÖPORTAJ | Serdar Sarıdağ: "Ligin kaderini etkileyen en önemli faktörlerden biri..."

Milliyet Gazetesi spor yazarı Serdar Sarıdağ, Ajans Beşiktaş'a açıklamalrda bulundu. İşte tüm detaylar...

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş dün akşam Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında oynanan Sivasspor maçında rakibi 5-1'lik skorla mağlup ederek sezonu galibiyetle ve 4. sırada tamamladı. Milliyet Gazetesi spor yazarı Serdar Sarıdağ, Ajans Beşiktaş'a açıklamalarda bulundu. Sarıdağ, ligin genel değerlendirmesini yaptı.

İşte Serdar Sarıdağ'ın açıklamalarının tamamı...

"Her ne kadar Beşiktaş ligi 4. bitirmiş olsa bile sezonun en iyi futbol oynayan takımlarından biri olduğu gerçek. Peki bu kadar iyi futbol oynarken neden Beşiktaş şampiyon olamadı diye düşünürsek eğer çok nedeni var. Bunların en başında yorucu Şampiyonlar Ligi kulvarı geliyor. Çünkü öylesine büyük takımlarla oynadıktan sonra fizik ve mental olarak ligi götürmek kolay değil. Özellikle Şampiyonlar Ligi dönüşündeki maçlarda bazı oyuncularda mental anlamda yorgunluk olması dikkatlerden kaçmamıştı. 

Bunun dışında lig tarihinde pek görülmeyen bir yarış yaşandı. Beşiktaş'la birlikte Galatasaray, Başakşehir ve Fenerbahçe de bu yarışın içerisindeydi. Doğal olarak bu geniş çaplı rekabet, ligin kaderini etkileyen en önemli faktörlerden biriydi. Fakat şunu da eklemekte yarar var, sezonu yeniden başlatsalar yine bu ligin en ciddi favorisi Beşiktaş olurdu. Kadro yapısı nedeniyle bunu söylüyorum. Bu ligde eğer Beşiktaş şampiyon olamadıysa sebebi dış etkenler değil; kendinden kaynaklanan nedenlerden.

Bana göre gelecek sene kadro iskeletinin korunması ve Şenol Güneş'in kalmasıyla açık ara favori Beşiktaş'tır."

Etiketler :