ÖZEL | Virüsün başlangıcı tesiste yapılan mangal ve maç mı?

ÖZEL | Virüsün başlangıcı tesiste yapılan mangal ve maç mı?

Beşiktaş'ta üst üste yapılan iki covid - 19 testinde toplam 11 kişinin testinin pozitif çıkması sonrası gözler, virsüsün nereden yayılmış olabileceğine çevrildi.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig'in 12 Haziran'da başlayacak olması nedeniyle çalışmalarına önce gruplar halinde, ardından da sosyal mesafeye uyarak takım halinde başlayan Beşiktaş'ta peş peşe çıkan pozitif sonuçlar, "Acaba ihmal mi var?" sorusunu akıllara getirdi.

Bilindiği üzere 5 Mayıs tarihinde Nevzat Demir Tesisleri'nin kapılarını açarak gruplar halinde, sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde çalışan Beşiktaş'ta, ilk pozitif vakalar 8 Mayıs'ta açıklanmış ve 1 futbolcu ile 1 tesis çalışanında Covid - 19 testi pozitif çıkmıştı.

Bu sonuçların ardından Nevzat Demir Tesisleri'nde kapılar kapatılarak, antrenmanlara ara verdildi. Bu kararın ardından 5 gün sonra, 13 Mayıs'ta yapılan yeni testlerde ise Başkan Ahmet Nur Çebi ve 1 futbolcu dahil 9 kişinin Covid - 19 testi pozitif çıkmıştı.

Virüs tesislere nasıl geldi?

Özellekle tüm futbolcuların ve neredeyse tüm tesis çalışanlarının sokağa çıkma yasağı kurallarına uyduğu ve çalışmalarını evden yürüttüğü dönemde, idmanların başlar başlamaz testlerin pozitif çıkması da akıllara "Nereden geldi?" sorusunu getirdi.

Antrenmanların başlamasından 3 gün önce, sokağa çıkma yasağı olan 2 Mays'ta Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan yönetim kurulu toplantısında yöneticilerin toplantının ardından mangal yaktığı ve sahada maç yaptığı ortaya çıktı.

Transferler konusunda Başkan Ahmet Nur Çebi'ye dışarıdan destek veren İbrahim Altınsay'ın da katıldığı toplantıda, tüm yönetim kurulu üyeleri, yaklaşık 3 saat süren toplantı sırasında yapılan mangalın ardından sahada maç yapan yöneticiler, karşılaşmanın ardından ise evlerine gittiler.

Futbolcular araştırdı

8 Mayıs ve 13 Mayıs'ta yapılan testlerin pozitif çıkmasının ardından ise futbolcular, özellikle kendilerine çok yakın olan isimlerin pozitifi çıkmasına oldukça şaşırdılar. Konuyu araştıran futbolcuların, yöneticilerin tesiste maç yaptıklarını öğrenmesinin ardından ise "Biz bu dönemde evdeyken, nasıl olur da burada maç yapılır?" dedikleri öğrenildi. (Ersoy Özdem)

(Ajans Beşiktaş Özel haberidir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.)