ÖZET İZLE Beşiktaş Rizespor maçı, Beşiktaş Rizespor maçı skoru ne oldu?

ÖZET İZLE Beşiktaş Rizespor maçı, Beşiktaş Rizespor maçı skoru ne oldu?

Beşiktaş, Avrupa ve ligdeki 4 maçlık galibiyet hasretine Çaykur Rizespor karşısındaki farklı galibiyetle son verdi.

Maça damga vuran isimler 3 asist yapan Ricardo Quaresma ve 3.5 yıl sonra ilk kez 11'de çıktığı maçta 2 gol atan Mustafa Pektemek'ti. Beşiktaş, 3. dakikada Mustafa Pektemek'in attığı golle karşılaşmada 1-0 öne geçti. Çaykur Rizespor'da Orhan Ovacıklı, Gökhan Töre'ye yaptığı sert müdahale sonrası kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Pektemek, 40. dakikada takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti. Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla tamamlandı.

Çaykur Rizespor'da Vedat Muriqi, 49. dakikada farkı bire indiren golü kaydetti: 2-1. Quaresma, Beşiktaş'ın kazandığı penaltıyı 60. dakikada gole çeviremedi. Çaykur Rizespor'da Saadane pozisyonun ardından kırmızı kart gördü ve takımını 9 kişi bıraktı. Caner Erkin, 72. dakikada Beşiktaş adına farkı yeniden ikiye çıkaran golü kaydetti. 79. dakikada Vagner Love skoru 4-1 yapan golü kaydetti.

BEŞİKTAŞ - RİZESPOR MAÇI MAÇ ÖZETİ İZLE

Kalan bölümde Beşiktaş rahat bir tempoda maçı tamamladı ve maçtan 4-1 galip ayrıldı. 2 maç sonra kazanan Beşiktaş, puanını 18'e çıkarırken, Çaykur Rizespor 8 puanda kaldı.

MUSTAFA PEKTEMEK İLK KEZ

Beşiktaş’ta Mustafa Pektemek, Şenol Güneş’in teknik direktörlüğünde ilk kez Süper Lig maçına 11’de başladı. Pektemek ligde en son Slaven Bilic’in teknik direktörlüğü döneminde, 29 Mayıs 2015’te oynanan Gençlerbirliği maçında 11’de şans bulmuştu.

 Şenol Güneş yönetiminde ilk kez 11'de sahaya çıkan Mustafa Pektemek, 13 Mayıs 2018'de Osmanlıspor - Beşiktaş maçından sonra Süper Lig'de ilk kez gol attı.

CENK TOSUN'DAN SONRA İLK KEZ TÜRK FUTBOLCU GOL ATTI

Beşiktaş - Çaykur Rizespor maçında takımını 1-0 öne geçiren Mustafa Pektemek, 2017'de Cenk Tosun'dan sonra Vodafone Park'ta Beşiktaş formasıyla gol atan ilk Türk futbolcu oldu.

MAÇ ÖNCESİ HEM DESTEK, HEM TEPKİ!

Beşiktaş'ın Genk ile oynadığı karşılaşmada oyunculara tepki gösteren siyah-beyazlı taraftarlar, Çaykur Rizespor mücadelesi öncsi ısınmak için sahaya çıkan takımlarına alkışlarla destek verdi. Siyah-beyazlılar, daha sonra takımı tribünlere çağırarak desteklerini sürdürdü. Kale arkasındaki tribünde yer alan taraftarlar, kaleci Loris Karius'un yanı sıra Gökhan Töre, Domagoj Vida ve Ricardo Quaresma'yı tribüne çağırdı. Siyah-beyazlıların bir bölümünün tribüne çağırdığı Quaresma, bazı taraftarlardan ise tepki aldı.

BJK TV CANLI YAYINI

BEIN SPORTS CANLI YAYINI

QUARESMA CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftansında evinde Rizespor'la karşılaşan Beşiktaş'ta sarı kart ceza sınırında olan Quaresma, gördüğü kartla 11. hafta deplasmanda oynanacak olan Başakşehir maçında cezalı duruma düştü.

AÇIKLAMALAR

Müsabakanın ardından Beşiktaşlı Loris Karius şunları söyledi:

"Önemli bir maçtı, işleri tekrar yoluna koymamız gerekiyordu. Rakip eksik kaldı, uzun süre eksik oynadı, bunu da kabul etmek lazım ve çok da abartmamak lazım. Savunmada derli toplu bir hale gelmemiz gerekiyor. Gol yemeden maçları tamamlamamız gerekiyor. Duran toplardan gereğinden fazla gol yedik, çalışıp bunu azaltmamız gerekiyor. Hücumda kaliteliyiz ama geride de özellikle duran toplarda dikkatli olmamız lazım."

Müsabakanın ardından Mustafa Pektemek şunları söyledi:

"Süper Lig'de 11 çıkmayalı çok uzun süre olmuştu. Bekledim, sabrettim. Takım arkadaşlarımın yardımıyla 2 gol atabildim. Gerçekten önemli olan galip gelebilmemizdi, öz güven lazımdı. Bir başlangıç olur inşallah bizim için."

Etiketler :