Partizan’ın 41 yaşındaki futbolcusu Sasa Ilic: "Beşiktaş'ın gücü, hücum hattı"

Partizan’ın 41 yaşındaki futbolcusu Sasa Ilic: "Beşiktaş'ın gücü, hücum hattı"

Milliyet’e konuşan Partizan’ın 41 yaşındaki futbolcusu Sasa Ilic, “Beşiktaş’ın bana göre en güçlü tarafı hücum tarafı. Eğer biz turu geçeceksek sahamızdaki atmosferle geçeceğiz. Seyircimiz sayesinde bir şeyler yapacağız” dedi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında deplasmanda karşılaşacağı Partizan’ın yıldız futbolcusu Sasa Ilic, Milliyet’e özel değerlendirmeler yaptı. 2005-07 yılları arasında ülkemizde Galatasaray’da top koşturan Ilic, 41 yaşına merdiven dayamasına karşın güçlü fiziği ve başarısıyla herkese örnek oluyor.

Tecrübesiyle fark yaratan Sırp yıldız, özellikle Beşiktaş’a karşı evlerinde çok kritik bir mücadelenin kendilerini beklediğini söyledi.

Siyah-beyazlılara karşı iç sahada iyi oynamak zorunda olduklarını ifade eden Ilic, “Beşiktaş eşleşmenin favorisi. Eğer biz turu geçeceksek sahamızdaki atmosferle geçeceğiz. Seyircimiz sayesinde bir şeyler yapacağız. Bizi nasıl bir takım beklediğini biliyoruz” dedi.

Beşiktaş’ın hücum hattıyla öne çıktığını yorumlayan deneyimli orta saha, “Beşiktaş’ın bana göre en güçlü tarafı hücum tarafı. Hücum hattında Lens, Quaresma, Babel, Vagner Love, Negredo gibi birçok önemli oyuncular var. Beşiktaş’ı iyi biliyorum zaten Türkiye Ligi’ni izliyorum, en son Galatasaray-Göztepe maçını izledim. Bana göre Beşiktaş’ın geçen yıl 4. olması sürpriz. 4. olmaları ölçü sayılmaz, kaliteli bir takım ve 2 yıl şampiyonluk yaşadılar, Şampiyonlar Ligi gördüler” diye konuştu.

Vodafone Park’ın da gücünü iyi bildiğini aktaran Ilic, “Türkiye’de arkadaşlarım var ve anlatıyorlar. Vodafone Park’a gelmedim ama Beşiktaş taraftarını çok iyi biliyorum” yorumunu yaptı.

‘TT Stadı’na gelmek isterim’

2005-07 yılları arasında Galatasaray’da oynayan ve şampiyonluk yaşayan Sasa Ilic, TT Stadı’nda maç izlemek istediğini söyledi. Fatih Terim’in yardımcılarından Hasan Şaş’ın da eski takım arkadaşı olduğunu hatırlatan Sırp yıldız, “Galatasaray’ın bir maçını Türk Telekom Stadı’nda izlemek isterim. Lig maçlarını da hep takip ediyorum. Galatasaray başarılı olunca seviniyorum. Hasan Şaş da şu an görevli ve yakın arkadaşım” dedi.

‘Partizan evim gibi’

1977 doğumlu olan ve faal futbol yaşantısına halen devam eden Sasa Ilic, Partizan’ı çok sevdiğini söyledi. Çok az sakatlanması sayesinde formunu koruduğunu kaydeden tecrübeli orta saha, “Bir sırrım yok. Futbolu çok seviyorum, az sakatlanıyorum belki bu yüzden halen devam edebiliyorum. Ayrıca Partizan benim evim gibi, başka bir kulüp olsa belki bu yaşıma kadar devam edemezdim” diye konuştu.