Pau Gasol: "Türkler saldıracak!"

Pau Gasol: "Türkler saldıracak!"

İspanya'nın tecrübeli yıldızı Pau Gasol, Türkiye ile oynayacakları EuroBasket 2017 maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - İspanya'nın süper yıldızı Pau Gasol, Türkiye ile oynayacakları EuroBasket son 16 turu maçı öncesi açıklamalarda bulundu. İşte Pau Gasol'ün açıklamaları: "Fiziksel olarak çok iyiyim. Biraz yorgunluk var ama iyi gidiyorum. Formdayım ve maçlar ilerledikçe daha iyi oluyorum. Önümüzdeki maçlarda ilk 5 oynamamda bir sakınca yok.

Takım olarak çok iyiyiz. Konsantreyiz ve Türkiye maçına hazırız. Eleme maçları başladı ve bu noktadan sonra hata yapamayız. Turnuvanın sonuna kadar gitmek istiyorsak her maça ciddi başlamalı ve rakibe şans vermeden bitirmeliyiz."

"SALDIRACAKLARINI BİLMELİYİZ"
"Türkiye evinde oynayan ve taraftarlarından çok büyük güç ve enerji alan bir takıma sahip. Rakiplerine çok büyük baskı uyguluyorlar. Çok fazla top kaybına zorluyorlar. Yüksek tempoları nedeniyle çok konsantre, çok dikkatli olmalı ve saldıracaklarını bilmeliyiz."

"TÜRKİYE ÇOK BASKI KURACAK"
"Basketbolda 1 numaralı anahtarlardan biri ribauntlar. Tıpkı savunma gibi, kaybetmek istemiyorsanız ribauntları rakibe vermeyeceksiniz. Türkiye'nin çok baskı kuracağını, saha boyunca savunma yapacağını ve top kayıplarımızı kovalayacağını bilmeliyiz. Ayrıca, çok iyi dış şutörleri var. Top kayıpları yaparsak, Türkiye'ye karşı işimiz çok zorlaşır."

"TÜRKLER'İ CESARETLENDİRMEMELİYİZ"
"Maça iyi başlamak önemli ama Türkiye'ye karşı 40 dakika konsantre olmak zorundayız. Türkler, 40 dakika boyunca sıkı çalışmayı bırakmıyorlar. Taraftarlarıyla birlikte bu maçı kazanmayı çok isteyecekler. Onları cesaretlendirmemeliyiz." (Sporx)

Etiketler :