"Pepe forvete!"

"Pepe forvete!"

Milliyet gazetesinden Bilal Meşe, Partizan - Beşiktaş mücadelesini değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Beşiktaş, Sırbistan temsilcisi Partizan ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 3-0 kazanan Beşiktaş, adını UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara yazdırmayı başardı. Beşiktaş'ın gollerinin iki tanesi Pepe attı. Diğer gol ise Oğuzhan Özyakup'tan geldi.

İşte Bilal Meşe'nin yazısı:

Beşiktaş ile Partizan’ı kantara koymanın yanlış olacağını savunmuştuk daha önce, yanılmadık. Deplasmandan avantajlı skorla dönen Kartal, UEFA Avrupa Ligi’ni ilk yarıda iki golle garantiye aldı. Haaa taraftarların elbette korkuları vardı, onlar da haklıydılar. İç hatlarda sıkıntılı maçlar ortaya koyan Beşiktaş’ın bu negatif tablosu, soru işaretleriyle doluydu.

İlk yarıya bakın, o takır-takır top oynayan, rakibini pas trafiği ile boğan Kartal’ın yerinde yeller esiyordu! Ne tempoyu yükseltebildiler, ne de rakibe baskı yapabildiler! Eeee bu tip maçlarda iyi oyundan çok, skor tabelasının önemi var. Kartal, bu anlamda becerikliydi. Önce Pepe, ardından da Necip’in yerine oyuna giren Oğuzhan, kalitesine yakışır bir gole imzasını atarken, moralini yeniden kazandı. Antalya maçındaki protestoların gölgesinde oyuna giren Oğuzhan’ın hâlâ o anın etkisinde, golü attıktan sonra aşırı sevinemeyişi de bundandır. Ne dersiniz sevgili taraftarlar?

Hazır Pepe’den söz açılmışken, valla tecrübeli futbolcunun burada olması büyük şanstır. Adam hem savunmayı toparlıyor, serbest atışlarda, ileri çıkıyor, pozisyon arıyor, gollerini de atıyor. Acaba, gol yollarında sıkıntı çeken Beşiktaş’ta Pepe forvete çekilse daha mı iyi olur? Şaka falan değil, Partizan’ı attığı iki golle çökerten isimdir Pepe. Benim önerim, kabul görür veya görmez!

Şenol Güneş’in Partizan karşısına çıkardığı ilk onbir doğru tercihlerden oluştu. Babel, eski formunun uzağında, Oğuzhan beklentilerin altında, yedek olmaları doğaldır.

İkinci yarıda Partizan biraz kıpırdanır gibi oldu, baskı kurdu, gelin görün ki, pozisyon üretmeyi bir kenara bırakın, üçüncü golü kalesinde gördü ve çöktü. Üç farklı skorla özgüvenini üst seviyeye çıkaran Kartal, taraftarını da ayağa kaldırdı, oyunu tamamen tek kaleyi çevirdi. 75’te Vida’nın korner atışında formasından çekilerek indirilmesi, penaltıydı, üstelik hakemin gözü önündeydi! İyiler mi? Elbette Pepe, partneri Vida, Kartal’ın savaşçısı Medel, Caner, Gökhan Gönül ve tabii ki Quaresma. Niye mi? Dikkat ederseniz Quaresma’yı ancak faul yaparak durdurabildiler!

Evet, Kartal UEFA Avrupa Ligi’ne farklı skorla kanat çırparken, Süper Lig için de müthiş bir moral depoladı. Yolları açık, şansları bol olsun, kutluyoruz.