Pepe kimdir? Pepe kaç yaşında? İşte Beşiktaş'ın yeni transferi hakkında her şey

Pepe kimdir? Pepe kaç yaşında? İşte Beşiktaş'ın yeni transferi hakkında her şey

İşte Beşiktaş'ın kadrosuna kattığı Pepe hakkında her şey...

Ajans Beşiktaş - Tam ismi Kepler Laveran Lima Ferreira olan Pepe, 26 Şubat 1983 tarihinde Brezilya'nın Maceió şehrinde dünyaya geldi. Portekiz asıllı Pepe, futbola Sport Club Corinthians Alagoano takımında başladı. 2001 yılında Maritimo'ya transfer olan başarılı stoper, bu takımda gösterdiği performansla Porto'nun dikkatini çekti. 21 yaşında, 2 milyon Euro bonservis bedeliyle Porto'ya transfer oldu.

Porto ile 3 sezonda 87 maça çıkan Pepe, 10 Tem 2007 tarihinde Real Madrid'in yolunu tuttu. İspanyol devinde 334 maça çıkan yıldız oyuncu 15 gol 19 asistlik performans sergiledi. Bu takımda, 3 La Liga, 2 Kral Kupası, 2 İspanya Süper Kupası, 3 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Süper Kupası ve 2 de FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası şampiyonluğu yaşadı.

21 Kasım 2007 tarihindeki Portekiz-Finlandiya maçında ilk kez milli olan 34 yaşındaki oyuncu, milli takım formasıyla 85 maçta görev yaptı ve 4 gole imzasını attı.  Asıl mevkiisi stoper olan Pepe, gerektiğinde ön libero ve orta sahada da forma giyebiliyor. 1.87  boyundaki oyuncu, hava toplarındaki etkisiyle dikkat çekiyor. Sert ve agresif oyunuyla hafızalara kazınan Pepe, kariyeri boyunca 105 sarı, 8 kırmızı kart görmüştür.

Etiketler :