Pes etmedi başardı! Yeni prens artık o...

Pes etmedi başardı! Yeni prens artık o...

Dizinden sakatlandı, Oğuzhan ile Atiba’nın gölgesinde kaldı, zaman zaman ayrılığın eşinden döndü ama yılmadı... Her seferinde takıma daha güçlü dönen Tolgay Arslan, çok çalıştı ve hırslı futboluyla formayı kaptı.

Ajans Beşiktaş - Siyah-Beyazlılar’a 2014-15 sezonunun ara transfer döneminde Almanya Bundesliga ekibi Hamburg’tan transfer edilen Tolgay Arslan, Beşiktaş’ın son 2 sezonda elde ettiği iki kez şampiyonluğa katkı sağlamıştı. 2 yıl önce yarım dönemde 8 maça çıkan, geçen sezon da 43 mücadelede (Ortalama 58 dakika) forma giyen Tolgay, istediği kadar forma şansı bulamaması sebebiyle sık sık ayrılığın eşiğine gelmişti. İsmi Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor başta olmak üzere birçok Alman kulübüyle anılan 27 yaşındaki ön libero, pes etmeyip forma için savaşarak formunun zirvesine çıktı. Teknik direktör Şenol Güneş’in Oğuzhan Özyakup ve Atiba Hutchinson’un üzerine kurduğu ön libero hattına ek olarak Gary Medel’in de gelmesine rağmen ısrarını sürdüren Tolgay, sonunda formayı kaptı.

Atiba’nın yeni partneri

Hırsı ve çalışkanlığını futboluna iyi bir şekilde aktarmayı başaran Tolgay Arslan, özellikle son haftalardaki performansıyla Şenol Güneş’in aklındaki kadro planlamasını değiştirdi. Takımının Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı son 2 maçta ilk 11’de görev yapan Tolgay, son olarak da önceki akşam ligde Göztepe’yle yapılan mücadeleye de Atiba Hutchinson’un ön liberodaki partneri olarak başladı. Etkili görüntüsüyle takımın prensi Oğuzhan Özyakup’u kulübeye gönderen Tolgay, Göztepe mücadelesindeki performansıyla taraftarını mest etti.

Gözü milli formada

Göztepe zaferi sonrasında form durumuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tolgay, “Sezon başlamadan önce 1 maç oynuyordum, 2 maç oynamıyordum, bu hocanın kararı. Her oyuncu oynayınca yüzde 100’e yaklaşıyor. Ben bir görev adamıyım, takım için savaşırım, elimden geleni yaparım” ifadelerini kullandı. Milli takım kararını 2 kez değiştirmesi sebebiyle Türkiye Milli Takımı’nı seçme konusu FIFA’da olan Tolgay, çıkacak karar sonrasında Ay-Yıldızlı formayı giymenin hayallerini kuruyor.

Tatili hep kısa tuttu

Beşiktaş’taki ikinci sezonunda sol dizinden ağır bir sakatlık geçiren Tolgay Arslan, yaklaşık 6 ay sahalardan uzak kalmıştı. Tolgay, bu zor zamanları sabırlı bir şekilde çalışarak aştı. Tecrübeli futbolcu, özellikle sezon öncesinde tatilleri hep kısa tutarken çalışmaya daha çok zaman ayırdı ve özel antrenörü eşliğinde ekstra kondisyon idmanları yaptı. Yıldız futbolcu şimdi ise bunun karşılığını, sahada net bir şekilde almayı başarıyor.  (Fanatik)

Etiketler :