Pinherio: "Katar’da oyuncuların dini vecibelerini yerine getirme ihtiyacı..."

Pinherio: "Katar’da oyuncuların dini vecibelerini yerine getirme ihtiyacı..."

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü olması beklenen Bruno Pinheiro, daha önce görev yaptığı Katar'da Katar hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş teknik direktörü olarak açıklanırsa Bruno Pinheiro için Türkiye’de çalışmak hiç zor olmayacak… Daha önce Katar U-19 ve U-20 takımlarında görev alan 45 yaşındaki Portekizli teknik adam Katar’daki hayatını; “Din (İslam), kültür, yemeklerin kendisi nedeniyle zor bir dönem geçirdim… Doğru. Her şey farklı. Futbol alışkanlıkları bile. Kolay değil ama biz Portekizliler için her zaman yurt dışında olmak daha kolay. Fark arttıkça gerçekleri daha iyi kabul ediyoruz. Bazı şeyleri kabul ettiğimizde ileriye doğru adım atmak daha kolay oluyor. Katar’da oyuncuların dini vecibelerini yerine getirme ihtiyacı ile eşit zamanlı olarak namaz dönemlerine ya da dini günlere idman koymamaya özen gösterdik” dedi.

Portekiz'de faaliyet gösteren Lusa Haber Ajansı’na verdiği röportajda ayrıca "Bunun bir sorun olmadığını net olarak ortaya koyalım. Gerçeklere nasıl uyum sağlayacağımızı bilme meselesi. Bütün bu konuları sorun olarak görürsek hiçbir şeyi çözemeyiz. Engelleniriz. Bilgileri organize edip sentezlemek zorundayız. Daha objektif ve net olmak önemli” dedi. (Fotospor)