"Porto zaferi yaramış"

"Porto zaferi yaramış"

Habertürk gazetesi yazarı Kartal Yiğit, Beşiktaş-Konyaspor karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Porto’daki tarihi zafer, Beşiktaş’ı kendine getirmiş. Sezona isteksiz, cansız bir şekilde başlayan Siyah-Beyazlılar’ın yerine geçen sezondan alıştığımız karşısındaki 11’i titreten, ısıran Beşiktaş gelmiş. Ama tabii ki eksiklikler var. 35’e kadar müthiş bir baskı kuran, taraftarı da arkasına alarak Cenk Tosun ile golü erken bulan Beşiktaş’ta, Portekiz’deki yorgunluğun belirtileri, oyun zaman aldıkça ister istemez kendini gösterdi. Bu da gayet doğaldı. Çünkü orada tam anlamıyla bir sinir ve taktik harbi veren Beşiktaşlı oyuncular, ilk yarının sonlarından itibaren o başladıkları tempoyu düşürmek durumunda kaldılar. İşi sağlama alıp rölanti peşinde koştular. Bulacakları bir hızlı topla 2. golü atıp rahatlamak istediler.

Ancak Konyaspor, ikinci yarının başından itibaren zaman zaman da olsa baskı kurmayı başardı Kartal’ın kalesinde. Fazla top tuttuğu için eleştirilen Cenk’in golünün de oluşmasında rol alan Quaresma, ilerleyen yaşına rağmen topla bir anda arkasına 2-3 adamı takarak çapraza inip zor olanı yapınca Beşiktaş derin bir nefes aldı. Hakikaten bu takım kötü bile olsa yine de zevk veren bir ekip. Artık taşlar yerine oturmuş. Kim ne yapacağını, nerede nasıl duracağını biliyor. Kısacası herkes birbirini kimliğine kadar tanıyor. Böyle de olunca başarı kendiliğinden geliyor.

İsim isim dün gecenin başrol oyuncularına geçersek tabii ki Cenk Tosun yine 1. sıraya yerleşir. Gerçi Caner’in o şık ortasına vurmaması ayıp olurdu ama gol sağanağını sürdürüyor. Caner her geçen gün daha da iyi oluyor. Goldeki ortası da belki de Cenk’ten daha fazla alkışı hak ettirdi. İşini iyi yapanlardan biri de Tolgay’dı. Belki Oğuzhan’ın gölgesinde kalıyor ama inanılmaz yetenekli bir oyuncu. Özellikle ilk yarı kanatlara dağıttığı toplarla dikkat çekti. Son olarak bir türlü şans bulamayan Medel’den söz edelim. Boyu kısa ama değme stoperlere taş çıkarttı. Bir kere müthiş çabuk... Zaten en önemli özelliği de bu. Kayarak müdahaleleriyle göz doldurdu. Zaman zaman tehlikeli yerlerde fauller yapsa da stoper de iyi bir alternatif olacak. Medel kararı Şenol Güneş’in bonservisine 4.5 milyon Euro verilen Mitrovic’i artık düşünmediğinin de göstergesi oldu.

Zor bir deplasmandan sonra Beşiktaş, Konyaspor’u oyunun belli anlarında zorlanmasına rağmen rahat geçti. Haftaya derbi var. İki ekip de puan kaybetmedi. Beşiktaş, Fenerbahçe’ye “Yorgun olsam bile benden kork” mesajı yolladı.

 

Etiketler :