Potada Beşiktaş: "Siyah-Seyazlılar, her maç eksilmesine rağmen büyümeye devam ediyor"

Potada Beşiktaş: "Siyah-Seyazlılar, her maç eksilmesine rağmen büyümeye devam ediyor"

Fanatik yazarı Gökhan German, Beşiktaş'ın basketbolda elde ettiği dünkü galibiyetini köşe yazısında değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Fanatik yazarı Gökhan German, bugünkü köşesinde şunları yazdı:

Beşiktaş Sompo Sigorta, her maç bir başarı hikayesi yazmaya devam ediyor. Coach Burak Bıyıktay göreve geldikten sonra Avrupa dahil oynadığı 8 maçın 7’sini kazanan, geçen hafta da Avrupa’nın en formda takımı Anadolu Efes’i yenme başarısı gösteren Siyah-Seyazlılar, her maç eksilmesine rağmen büyümeye devam ediyor. Jordan Theodore ve McAdoo’nun gitmesinden sonra ligin belki de en değerli oyuncularından biri olan McKissic’in ayrılık haberi geldi derbiden saatler önce.

Bıyıktay’ın analizi

Coach Burak Bıyıktay’ın eli iyice zayıflamıştı. Rakip ise hafta içi Unics Kazan’ın müthiş bir efor sarfedip yenen Galatasaray Doğa Sigorta’ydı. Böyle bir ayrılık haberinden sonra herkes Galatasaray’ı favori gösteriyordu belki ama Bıyıktay ve elde kalan sağlar inanılmaz bir zafere daha imza attı.

Çok akıllı bir savunma stratejisi belirlemişti coach Bıyıktay. Gotcher bütün maç Harrison’a gölge gibi yapıştı, diğerleri neredeyse alan savunması yaptı. Harrison hiç oyunun içine giremedi, diğer 4 oyuncu ise bu savunma karşısında organize olamadı. Kartal, o kadar kötü şut atmasına, çizgiden tam 9 atış kaçırmasına rağmen, mücadalesi ve savunmada gösterdiği savaş ile sadece 2 yabancı ile ezeli rakibini devirmeyi başardı.

Yönetimin kösteğine rağmen!

İsmet, son çeyrekte Shane Larkin’i andıran bir performans sergilerken, Oğuz Savaş pota altında eski günlerinden bir resital sundu. Dakika alan herkes formasının hakkını verdi. Ama Beşiktaş yönetimi böyle bir takımı hiç hak etmiyor. Zaten elinde 3 yabancı kalmış, takıma ona rağmen Şampiyonlar Ligi’nde iddialı bir duruma gelmiş, sen ligin en iyi oyuncularından birini maaşını ödemediği için elinden kaçırıyorsun. Sakın kimse çıkıp, derbi zaferi sonrası demeç filan vermeye kalkmasın.

Burak Bıyıktay ve bu karakterli oyuncu grubu, yönetimin bırakın desteğini, kösteğine rağmen önüne geleni yenmeye devam ediyor. Koskoca alkışı da hak ediyorlar. Tabii ki maaşlarını da!!!