Premier Lig'den Beşiktaş'a! Sözleşmesi sona erdi, teklif yapılacak

Premier Lig'den Beşiktaş'a! Sözleşmesi sona erdi, teklif yapılacak

Beşiktaş, teknik direktör Valerien Ismael yönetiminde yeni sezon çalışmalarına başladı. Siyah-beyazlı kulüp şu ana kadar Romain Saiss ve Gedson Fernandes'e resmi imza attırdı. Kartal, sözleşmesi sona eren olan Leicester Cityli futbolcuyu gündemine aldı.

Ajans Beşiktaş - Domagoj Vida ile yollarını ayırdıktan sonra Wolverhampton’dan Romain Saiss’i kadrosuna katan Beşiktaş bir stoper daha arıyor. Adana Demirspor’dan Tayyip Talha Sanuç ve İstanbulspor forması giyen Emrecan Uzunhan’la ciddi olarak ilgilenen siyah-beyazlılar, yabancı alternatifleri de gündeminde tutuyor.

WEGHORST’TA SORUN YOK

Kartal’da Wout Weghorst bekleyişi devam ediyor. Siyah-beyazlılar hafta başında hazırlanan sözleşmeyi ıslak imza atması için Hollandalı golcü ve menajerine göndermişti. Beşiktaş ile Weghorst arasında herhangi bir problemin bulunmadığı ifade edildi. Siyah-beyazlıların, Burnley Kulübü ile son görüşmeleri yaptığı ve transferin 1-2 gün içinde resmiyet kazanacağı belirtildi. Beşiktaş, Burnley’den 1 yıllığına kiralanacak olan Weghorst’la 2.7 milyon euro garanti ücret karşılığında anlaşma sağlamıştı. 29 yaşındaki yıldız futbolcunun 1-2 gün içinde İstanbul’a gelerek medya önünde sözleşme imzalayıp takıma katılması bekleniyor.

KEREM KALAFAT ÇAYKUR RİZE’DE

Beşiktaş, genç sağ bek Kerem Kalafat’ı Çaykur Rizespor’a kiraladı. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, 21 yaşındaki futbolcunun sezon sonuna kadar Karadeniz ekibinin formasını giyeceği duyuruldu. Beşiktaş’la 2025’e kadar sözleşmesi bulunan Kerem Kalafat geride kalan sezonun devre arasında Önder Karaveli’nin isteğiyle kiralık gittiği Uşakspor’dan geri alınmıştı.

AMARTEY LİSTEDE

 

Kartal’ın son olarak İngiltere Premier Lig ekiplerinden Leicester City’de top koşturan Ganalı stoper Daniel Amartey’i listesine eklediği öğrenildi. Teknik Direktör Valerien Ismael’in Welinton, Saiss, Montero ve Serdar Saatçı’nın yer aldığı stoper hattına deneyimli bir ismi daha eklemek istediği ifade edildi. İngiltere’de çalıştığı dönemden Amartey’i tanıyan Ismael’in, 27 yaşındaki oyuncunun transferine yeşil ışık yaktığı aktarıldı. Yönetim ve profesyonellerin, Daniel Amartey’in transfer şartlarını araştırmaya başladıkları belirtildi. Siyah-beyazlıların, Leicester City ile biten sözleşmesini uzatmaması halinde yıldız oyuncuya teklifte bulunacakları vurgulandı. Kontratını yenilemesi durumunda Amartey’in kiralanmasının gündeme gelebileceği de ileri sürüldü.

Milli oyuncumuz Çağlar Söyüncü’nün top koşturduğu Leicester City, Amartey’i 2016’da 6.6 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Kopenhag’dan transfer etmişti. 2018’de sözleşmesi uzatılan Ganalı futbolcu geçtiğimiz sezon düzenli olarak ilk 11’de şans buldu. Toplam 38 maçta sahaya çıkan deneyimli futbolcu bir de gol attı. (Skorer - Serdar Sarıdağ)