Q7'nin sözleşmesi 16 maç sonra uzuyor

Q7'nin sözleşmesi 16 maç sonra uzuyor

Quaresma'nın bu sezonki muhteşem performansı parmak ısırtmaya devam ediyor. Ama Portekizli oyuncunun Siyah-Beyazlılar'la olan sözleşmesi bu sezon sonu sona eriyor.

Geçen sezon yapılan kontrata bir sezonluk opsiyon maddesi koyuldu. Ancak bu opsiyonun devreye girmesi için Portekizli yıldızın en az 30 maçta forma giymesi gerekiyor. Ricardo Quaresma, şu ana kadar 14 maçta sahaya çıktı. Beşiktaş'ın şu anda kalan 32 maçı bulunuyor. Portekizli oyuncu, bu karşılaşmaların 16'sında daha sahaya çıkarsa, sözleşmesi bir yıl daha uzayacak.  

Bu sezon 1 milyon 600 bin euro alan Ricardo Quaresma, sözleşmesi uzaması halinde gelecek sezon 1 milyon 768 milyon euroya oynayacak. Q7'nin kontratında maç başı ücreti bulunmuyor.

Öte yandan Portekizli oyuncuya Çin Ligi'nden talipler var. Ocak ayında Çin kulüplerinin Siyah-Beyazlılar'a resmi teklifte bulunacağı öğrenildi. Ama 33 yaşındaki oyuncu, futbolu "Yuvam" diye tarif ettiği Beşiktaş'ta bırakmak istiyor. Başkan Fikret Orman ve yöneticiler de Ricardo Quaresma'nın performansında çok memnun... Siyah-Beyazlı yönetimin Q7'nin sözleşmesini uzatmak düşüncesi bulunuyor. (Akşam / Hakan Eyüpoğlu)