Quaresma 11'e doğru!

Quaresma 11'e doğru!

Şenol Güneş, sakatlığını atlattıktan sonra Ankaragücü maçının ikinci yarısında formasına kavuşan Ricardo Quaresma’yı derbiye hazırlıyor. Tecrübeli hoca, Portekizli yıldıza ilk 11’de yer açmak için Lens’i kulübeye çekmeyi planlıyor.

Ajans Beşiktaş - Siyah-Beyazlılar’ın, 16 Mart’ta Göztepe’yi sahasında 1-0 mağlup ettiği mücadelede sakatlanan Ricardo Quaresma, tedavisinin ardından geçtiğimiz hafta takımla birlikte idmanlarda yer almış ve 4-1 kazanılan Ankaragücü mücadelesinde formasına kavuşmuştu.

Teknik direktör Şenol Güneş, sakatlıktan dönen diğer isim olan Adriano ile birlikte Quaresma’yı Başkent ekibine karşı ikinci yarının ortalarında sahaya sürmüştü. Güneş’in asıl hedefinin, Portekizli yıldızı pazar günü Galatasaray’la oynanacak derbide ilk 11’e koymak olduğu öğrenildi.

Önünde iki yol var

Hırslı ve istekli bir görüntü çizen Q7’nin, derbide takıma çok şeyler katacağını düşünen tecrübeli hocanın, 35 yaşındaki oyuncuyu 11’e koymak için önünde iki yol bulunuyor. Güneş, ya sağ kanattaki Lens’i ya da sol taraftaki Güven’i kenara çekecek.

Güven iyi bir form tuttuğu ve son maçta asist yaptığı için yeri sağlam gözüküyor. Ancak Q7’nin, Türk Telekom Stadı’ndaki mücadelede Lens’ten formayı almasının yüksek olduğu konuşuluyor.

Deplasmanlarda yükselişe geçti

Sezonun ilk yarısındaki deplasman maçlarında 2 galibiyet, 4 beraberlik 3 yenilgi alan Siyah-beyazlılar, ikinci yarıda ise dış saha performansını yükselten Beşiktaş, oynadığı 6 deplasman maçında 5 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Teknik direktör Şenol Güneş’in öğrencileri bu süreçte deplasmanda Akhisar’ı 3-0, Antalya’yı 6-2, Yeni Malatya’yı 2-1, Rizespor’u 7-2, Sivas’ı 2-1 yenerken, sadece Kayserispor’la 2-2 berabere kaldı.

İlk golünü atmak istiyor

Gelecek sezon takımda kalıp kalmayacağı henüz netlik kazanmayan Ricardo Quaresma, Galatasaray karşısında oynaması durumunda, Sarı-Kırmızılılar’a karşı toplamda 14. kez sahaya çıkacak. Quaresma, Aslan’a karşı 12’si lig olmak üzere 13 kez forma giydi ve bu süreçte gol atamazken, 3 gol pası verdi. Q7, ilk golünü deplasmanda atmanın hayalini kuruyor. Tecrübeli oyuncunun Fenerbahçe’ye karşı ise toplamda 15 mücadelede 2 golü ve 3 asisti bulunuyor. (Fanatik)