"Quaresma Beşiktaş'ın Paul Scholes'u gibi"

"Quaresma Beşiktaş'ın Paul Scholes'u gibi"

Milliyet Gazetesi Yazarı Oğuz Akdeniz, Gençlerbirliği-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Gençlerbirliği enteresan bir takım... Bir zamanlar Afrikanın en iyi futbolcularını Belçika, Avrupa ve Afrika liglerinden bulup getiren Kona, Kushe, Mousheu, Lukaku  gibi isimleri Türk futbolseverleri ile buluşturan ligin gelmiş geçmiş en iyi ve en ucuz transfer yapan takımlarından...

Bu sene lige istedikleri gibi başlayamadılar. Çok kırılgan bir orta saha, savunma da basit hatalar ve forvette te çok pozisyona giren ama gol atmakta zorlanan Rantie, Muriqi gibi yetenekli isimler. Hoph'un başarılı performansları bile sıralamada onları üst basamaklara itmeye yeterli olmadı.

Beşiktaş karşısında da favorisi belli bir maça çıkılacak gibi hissediliyordu Başkentte. Ancak Beşiktaş'ta şu ara işler istendiği gibi gitmiyor. Takımın sistemi eksikliklerden dolayı işleyememekte. Takım içi arkadaşlığın başarıyı etkileyen en önemli kıstas olduğu bilinse de şu anda onunla ilgili de çok fazla şey yazılıp çizilmekte.

Gençlerbirliği rahatlıkla orta alanı geçtiği her an maçın başlarında tehlike yarattı. Maçın 16. dakikasında sağ kanattan öyle rahat geldiler ki Beşiktaş'lı savunma oyuncuları rakiplerinin arkasından koşuyorlardı sadece... Muriqi sadece kaleye doğru uzatılan topa dokunarak bırakıverdi Beşiktaş ağlarına...

Sonraki dakikalarda Beşiktaş oyuna eskisi kadar tempo ve enerji koyamadı. Böyle olunca kimi zaman ortadan insiyatif alan  Lens kimi zaman da kanat ortalarında Cenk'in topla buluşması verimli olmadı.

Quaresma ve Babbel mutlak maça ilk onbirde başlaması gereken isimlerdi. Quaresma Beşiktaş'ın Paul Scholes'u gibi. Yenilgiyi hiç bir zaman kabul etmeyen bir oyuncuyu kenarda oturtmamak lazım. Babbel ise ileri geri çalışan bir dinamo ... Atiba'nın da savunma yönü artıyor Babbel oyunda olduğu dakikalarda...

Onun gördüğü kart ise isteyerek gördüğü bir kart değildi. Dikkatsizlik denilebilir sadece..

Ama asıl tehlike çanları Gençlerbirliği golünde gözüktü Beşiktaş sahasında... Çok tipik bir biçimde geriye koşmakta ve kendi sahalarına yerleşmekte zorlandılar. Böyle olunca Beşiktaşlı 3 oyuncunun arasında ayak tenisi oynar gibi rahat paslastı Gençlerbirliği oyuncuları.

Sonraki dakikalarda biraz oyuna ağırlığını koydu başta Quaresma ile Beşiktaş. Bu arada Quaresma ile bir de penaltı kazandılar. Cenk ile gelen gol ve sonrası Beşiktaş atakları yine Hoph'un ellerinde bitiverdi.

Bu arada Skecic'e golün pasını veren ve kale çizgisinden  bir de top çıkaran Rantie de bir paragraf açmak lazım. Bu performansını arttırabilirse çok daha iyi noktalara gelebilir bu ligde... (Milliyet/Oğuz Akdeniz)

Etiketler :