Quaresma dozu kaçırınca...

Quaresma dozu kaçırınca...

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Kardemir Karabükspor'a 2-1 mağlup oldu.

Ajans Beşiktaş - Fanatik gazetesi köşe yazarı Mehmet Demirkol maçı değerlendirdi. İşte Demirkol'un maçla ilgili bugünkü köşesinde yayınlanan yorumları:

Hırvat hocanın, lige damga vuran bir teknik direktör tarzı var. Şenol Güneş kulübede olmayınca, maça da damgasını vurdu. Maç önü planı ve sırasındaki performansı, fark yarattı.
 
Sonuçlar ve lig sıralaması çok anlatmasa da Igor Tudor’un lige damga vuran bir teknik direktörlük tarzı var. Tartışmalı ve yıpratıcı bir derbinin ardından rakip kulübede Şenol  Güneş olmayınca maça damgasını vuran da Hırvat hoca oldu. 3’lü savunma tercihi savunmadan ziyade hücumunu kuvvetlendirmek içindi. Latovlevici ve Kerim’i hücumun temel bir parçası yapan bu oyun Beşiktaş’ı zorladı. Maçtan önce Tudor’un önünde şu soru vardı; Talisca orta sahaya yazılsa da aslında bir hücumcu. Oğuzhan sertlikten hoşlanmıyor.
Adriano’yu ve Gökhan’ı oyuna sokarak burada pas istasyonu sayısını artırıyor. Quaresma da oyunu genişletiyor. Ve standart üstü bir pas akışkanlığı sağlıyorlar. Pekii, özellikle Latovlevici’yi oyuna sokmak zorundayken rakibi nasıl durduracağım.
 
Açık vermediler
 
Skulason ve Ceyhun’la hem sayısal üstünlük sağlayıp sağlam durarak. Rumen sol beki orta sahanın bir parçası yaparak oyuna sokarak... Başta bu oyun baskı yese de açık  vermedi. Sonrasında Gökhan, Latovlevici tehdidini hissetmeye başlayınca geri bastı.. Ve Karabük ilk yarıda yüzde 99’luk 2 gol şansı elde etti. Yani orta sahada dirençli kalarak oyunu vermediler. Beşiktaş baskı kurduğunu sansa da oyununu istediği akışlanlıkta sahaya koyamadı.
 
Kötü bir sınavdı
 
Şenol hoca kenarda oyunu yönetemezken, Tudor’un her saniye oyuncu ve hakemlerle dozu zorlayan diyaloğu da Karabük’ü hep istim üzerinde tuttu. Emrin Zec değişikliği de hemen sonuç verdi. Beşiktaş’ta ise Atiba sazı eline alana kadar tepki vermeye çalışan tek oyuncu Quaresma oldu. O da dozu biraz fazla kaçırıp tek başına oynadı. Oğuzhan’ın değil kaptanlık, sıradan oyununa yaklaşamamasına bu kadar uzun süre dayanmak Beşiktaş kulübesi açısından kötü bir sınavdı. Beşiktaş’ın oyunu alamadığı ender maçlardan birini izledik sonuç olarak. Farkı yaratan Tudor’un maç önü planı ve sırasındaki performansıydı.