Quaresma: "F.Bahçe açıklaması gündem değiştirmek için yapıldı"

Quaresma: "F.Bahçe açıklaması gündem değiştirmek için yapıldı"

Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Ricardo Quaresma, yeni imzaladığı sözleşmeyle ilgili ilk kez konuştu.

Ajans Beşiktaş - NTV Spor'dan Övünç Özdem'in sorularını yanıtlayan Ricardo Quaresma, sözleşmsiyle ilgili olarak "Beşiktaş'ta sözleşme yenilediğim için çok mutluyum. Bana güvendikleri için çok teşekkür ederim. Gelecek için bir şey söyleyemem ama şu an çok mutluyum. Mental olarak çok iyi bir durumdayım. O güne kadar neler olur bilmiyorum ama şu an 33 yaşındayım ve fizik olarak çok iyi durumdayım. Yeni sözleşmem bittiği zaman devam eder miyim, bilmiyorum" dedi.

Katar'a gitiği günleri anlatan Portekizli yıldız "Çok zor oldu. 6 ay kaldım ama Porto'ya döndüğüm zaman çok eleştiri yapıldı. Futbol oynayamaz dediler ama ailemin desteğiyle tekrar futbol oynayabileceğimi gösterdim" dedi.

En iyi dönemlerini Beşiktaş ve Porto'da yaşadığını anımsatan Quaresma "İkisinin de semt takımı olması güzel. Aile ortamı hissedilir. Yönetim ve taraftarına kadar size bunu hissettirir. Dışarıda yaşadığınız bu sıcak ortam sizi sahada başarılı olmaya mecbur kılar. Kendimi burada evimde gibi hissediyorum. Eğer birileri sizden başarı bekliyorsa bunu onlara vermelisiniz" dedi.

Porto günlerini de değerlendiren Quaresma "futbola geri dönmemde en büyük etkendi Porto. Bende yeri çok fazla. Futbolu bıraktığımda Beşiktaş ve Porto hep kalbimde olacak" diye konuştu.

LİG YARIŞI

"İkinci yarı zor alacak ama şampiyon olacağımız düşünüyorum. kimseyi kırmak istemiyorum ama bu ligin en iyi takımı biziz. Kalan haftalarda bunu göstermemiz lazım. Beşiktaş'ın her zamanki rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe. Biz de herkese saygı duyuyoruz."

HAKEMLER

"Hakemler hakkında konuşursam ceza alırım. Hakemler hata yaptığı zaman kaybedince kimse mutlu olmamızı beklemesin"

ŞENOL GÜNEŞ

"Hocaya çok büyük saygım var. Örnek alınacak bir insan. Oyuncuyla nasıl iletişe geçeceğini biliyor. Çalıştığı takım ve oyuncular ortada. Beşiktaş için çok iyi bir isim. Şimdiye kadar çalıştığım tüm teknik adamlara teşekkür ediyorum. Hepsinden çok şey öğrendim. Ben hocadan memmunum, onun da benden memmun olduğunu düşünüyorum. Bana forma veriyor. Oyundan çıktığımz zaman sıkılıyorum, üzülüyrum. Oynamadığım zaman da aynısı oluyor. Ama hocayı tebrik etmek lazım. Beni iyi idare ediyor."

FENERBAHÇE TEKLİFİ

"Elif hanımla ilgili iddialar ortaya atıldı. Kendisi aileme yakın bir isim. Beşiktaş'ın çok başarılı olduğu dönemde ortaya atılan, gündem değiştirmek için yapılan bir açıklama. Beşiktaş beni istemezse bu ülkeden ayrılırım. Paranın satın alamayacağı bir karakterim var"

RABONA VE TRIVELA

"Kimseye benzemek istemiyorum. Zaten kimse kimeseye benzemek istemez. Sol ayağıma pek güvenmiyorum. O yüzden, güvendiğim sağ ayağımla rabona yaptım (Karabük maçı)"

ÇİN PİYASASI

"Ne kadar edeceğimi bilemiyorum ama 18-20 yaşlarında olsaydım 100 milyon civarında Çin'e giderdim herhalde."

EN BÜYÜK PİŞMANLIĞI

"Yaptıklarımdan değil, yapmadıklarımdan pişman olurum. Sporting'den ayrılıp Barcelona'ya gidişim biraz erken oldu. Ama geri dönüp baktığım için pişmanlığım yok. Hepsi de büyük kulüpler"

HÜCUMDA DEĞİŞİKLİK

"Futbolda herşeye hazır olmanız lazım. Büyük oyuncular ayrıldı, aramıza büyük oyuncular katıldı. Onların da katılmasıyla iyi bir ekip olduk yine"

UEFA LİGİ

"Finali konuşmuyoruz. Finale gidene kadar çok maç var."

2010, Beşiktaş'a ilk gelişi: Hayatımdaki büyük günlerden br tanesi. Gerçekten sevildiğimi hissettim o gün. 

2016, Portekiz Avrupa Şampiyonu: Portekiz için inanılmaz büyük bir an. Kimsenin bize inanmadığı bir andı. Onlara lıyk olmaya çalıştım.

2016, Beşiktaş'la şampiyonluk: Çok mutlu bir gündü. Ayrıca benim için çok özeldi. Uzun bir aradan sonra evinize dönüyorsunuz ve mutlu sona ulaşıyorsunuz.

2008, Inter yılları: Gururluyum ve onurluyum. Mourinho gibi bir hocayla çalışma fırsatım oldu. Çok fazla oynama fırsatım olmadı ama benim için iyi bir tecrübe oldu.

Chelsea yılları: Inter'de oynamayıp kiralık gittiğim zamandı ama Scolari de gönderilince orada da oynayamadım.

Barcelona yılları: Gerçekleşmiş bir rüya. 19 yaşında bir oyuncu Barcelona'da oynuyorsa kendi hakkıyla; ben hakederek gittim. Zaman değişti, şimdi herkes oynuyor. Şu anki halim olsa farkı olurdu.

Ronaldo: Ronaldo için söyleyecek çok fazla bir şey yok. Ben de bir şey söyleyemiyorum. İnsan olarak büyük bir karakter. Büyük bir kaalbi var. Bu yönleriyle de futbolun üstüne çıkan biri.

Aile: Her zaman böyle bir ailem olsun istemiştim. Onlarla çok mutluyum.