Quaresma o alanda zirvede!

Quaresma o alanda zirvede!

Beşiktaş'ın 35 yaşındaki Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, Süper Lig'de bu sezon da en çok şut pası atan oyuncu oldu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ta 35 yaşındaki Ricardo Quaresma bu sezon tartışılan isimlerden biri olmasına rağmen Beşiktaş'ın skora en çok katkı sağlayan oyuncusu konumunda. Portekizli yıldız Süper Lig'de şut pası istatistiğinde de yine zirvede.

35 yaşında olmasına rağmen, kendisine gençlik dönemlerinden daha iyi bakan Quaresma adeta maç kaçırmıyor. Bu sezon oynanan Avrupa Ligi ve Süper Lig maçlarında, Beşiktaş'ın gole en çok katkı sağlayan oyuncusu da Quaresma oldu. Quaresma resmi maçlarda 2 gol atıp 7 asist yaparken, onu 6 gol 1 asistle Ryan Babel, 2 gol 5 asistle Oğuzhan Özyakup ve 3 gol 4 asistle Jeremain Lens izledi. Bu üç oyuncu da 7'şer gole katkı yaptı.

20 ŞUT PASI

Quaresma 2016-2017 ve 2017-2018 sezonlarında zirvede yer aldığı şut pası istatistiğinde de yine zirvede yer alıyor.

Şut asisti olarak da adlandırılan bu istatistik, şut öncesi verilen pası anlatırken, Matchstudy verilerine göre Quaresma geride kalan haftalarda tam 20 şut asisti yaptı ve bunların 4'ü gole dönüştü.

4 asistle, asist krallığında zirveyi tam 6 oyuncuyla birlikte paylaşan Quaresma'yı 19 şut pası veren Edin Visca takip ediyor. Kasımpaşa'da Trezeguet ve Erzurumspor'dan Emrah Başsan'ın da 17'şer şut asisti bulunuyor.

GEÇEN SEZON BELHANDA, DAHA ÖNCEKİ SEZON SNEİJDER

Ricardo Quaresma Whoscored verilerine göre geçen sezonun tamamında 81 şut pası vermiş ve Belhanda ile birlikte bu alanda zirvede yer almıştı.

Bir önceki sezon olan 2016-2017'de ise 75 şut pası veren Quaresma, Batalla ile birlikte Sneijder'in bir şut pası gerisinde 2. sırayı paylaşmıştı. (Futbol Arena)

Etiketler :