"Quaresma'nın Güneş hocayla sarmaş-dolaş olması en büyük gösterge"

"Quaresma'nın Güneş hocayla sarmaş-dolaş olması en büyük gösterge"

Beşiktaşımız, Spor Toto Süper Lig'de 18. haftanın kapanış maçında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u 4-1 yenerek puanını 41 yaptı ve liderlik koltuğuna oturdu.

Maçı bir çok futbol yorumcusu köşe yazılarına taşıdı. Bunlardan biri de Milliyet gazetesinden Bilal Meşe oldu.

İşte Meşe'nin yazısından dikkat çeken satırlar:

"Valla bravo Cenk Tosun’a... Forma aşkı, oynama arzusu, ben buna derim... Adam belinden sakat, buna karşın ağrılarla sahaya çıkıyor, şahane bir kafa golü atıyor. Yani işine sıkı sıkıya bağlı, büyük bir fedakârlık örneği sergiliyor... Quaresma’nın asistiyle attığı gol sonrası sevincini ağrıları nedeniyle güçlükle arkadaşlarıyla paylaşıyor.
 
Aboubakar Afrika Kupası’nda, olsun ne farkeder... Valla Cenk onu hiç aratmıyor... Yedek kulübede tek alternatifi Ömer Şişmanoğlu... Sakatlığı var, zorunlu olarak yedek kulübede... Dememiz o ki, Aboubakar yoksa, aslan gibi Cenk var... Haa o da yoksa, Talisca var. Tolgay girdi, Güneş onu forvete çekti, boşluğu takım içinden doldurdu. Yani, öyle sağda-solda golcü aramaya gerek yok... Haaa kaliteli olursa, amenna. Artı Kartal’ın Babel’i de var, her ne kadar ofansın uzağında da olsa farketmiyor, attığı gole bakın, buram-buram teknik kokuyor, alın size bir gol ayağı daha. Eee duran toplarda Marcelo var, daha ne olsun?
 
Böylesi uzun maratonda bu köprünün altından daha çok sular akar... Başakşehir yenilmezlik unvanını Kadıköy’de bıraktı, Kartal zirveye kanat çırptı, liderlik koltuğuna oturdu. Eee bu oyunda her hafta taşlar yerinden oynar, bunun önüne geçemezsiniz... Zirveyi hedefleyen takım sayısı çok, bu da çekişmeli bir mücadelenin habercisidir... İşin özeti üç büyükler zirvede en büyük söz sahibi olduklarını gösterdiler. Başakşehir, bu tablodaki yerini korur mu, oyundan düşer mi, bilemiyoruz, ancak kolay kolay pes edecek bir takım asla değiller.
 
Neyse, maça dönecek olursak FIFA kokartlı hakemlerimizden Alper Ulusoy, harika yönetimine Beşiktaş aleyhine çaldığı penaltıyla gölge düşürdü, bir çuval inciri berbat etti! 48’de Alanyaspor’lu oyuncunun elle oynamasını şahane süzdün, ki zor pozisyondu, doğru karar verdin. Peki, Fabri’nin hamlesinin topa olduğunu nasıl görmüyorsun kardeşim!
 
O nasıl bir penaltı kararıdır! Valla hepinizin maşallahı var, MHK’yi zor durumda bırakmak için söz birliği etmiş gibisiniz! Kimi övsek, kimi tutsak elimizde kalıyor!
 
Alanyaspor’un fotoğrafı çok net, geleceğe kuşkuyla bakıyor, asansör takım olma korkusunu iliklerine kadar yaşıyor. O tehlike bölgesine girer mi, girmez mi, bilemiyoruz. Tek bildiğimiz aday olma yolunda!
 
Oynadığınız takım ligin lokomotifi, önlemlerinizi alacaksınız... Hele hele bizce maçın gizli kahramanı Quaresma gibi oyuncuya uzak kalır ve oynamasına izin verirseniz, farka davetiye çıkarırsınız ki, öyle oldu. Portekizli yıldız oynadığı futbol ve asistleriyle skor tabelasının baş mimarıdır.
 
Quaresma bu oyuna keyif katan bir krampondur. Penaltı golünden sonra Güneş hocayla sarmaş-dolaş olması Kartal Yuvası’nda huzur olduğunun en büyük göstergesidir."

Etiketler :