Rakitsky transferi iptal mi?

Rakitsky transferi iptal mi?

Beşiktaş'ın savunma için görüştüğü Rakitsky transferinde kafalar karıştı.

Uzun süredir Beşiktaş'ın transfer gündeminde olan Rakitsky'nin isminin sorulması üzerine Fikret Orman "İzledim kendisini. Olabilir, neden olmasın? Çok beğendiğimiz bir oyuncu. Mali koşullarla alakalı. Şu anda olabilir, sezon sonunda olabilir. Ben de izliyorum, bir ekibimiz var onlar da izliyor" demişti.

AMK: Vazgeçildi

AMK gazetesinin haberine göe Orman'ın çok beğendiğini açıkladığı Shakhtar Donetsk'li oyuncudan yüksek maliyeti nedeniyle vazgeçildi. Ara transferde hücum hattının yanısıra savunmasını da güçlendirmek isteyen Beşiktaş'ta ilk gündeme gelen isim Shakhtar Donetsk'li Yaroslav Rakitskiy oldu. Başkan Fikret Orman'ın “Çok beğendiğim bir oyuncu. İzliyoruz” dediği 27 yaşındaki isim için pazarlıklar tıkandı.

Ukrayna temsilcisinin bonservis bedeli olarak 8 milyon Euro'da ısrar etmesinin ardından Finansal Fair Play konusunda hassas olan siyah-beyazlılar, görüşmeleri dondurdu. Tarafların sezon sonunda bir kez daha bir araya gelecekleri öğrenildi.

Fanatik: Rakitsky geliyor!

27 yaşındaki stoperi çok beğenen ve teknik direktör Şenol Güneş’ten de olumlu rapor alan Orman, kurmaylarıyla yaptığı toplantıda, “5 senedir savunmada sıkıntı var. Bu sefer alıyorsak en iyisini alalım” demişti.

Fanatik gazetesinin bugünkü haberine göre ise Rakitsky konusunda Shakhtar Donetsk ile kıran kırana pazarlık yapan Başkan Orman, fiyatı 3.5-4 milyon euroya kadar çıkarttı. Sezon sonunda bitecek UEFA kısıtlaması nedeniyle oyuncuyu ilk etapta kiralık gibi gösterecek olan Beşiktaş, sezon bitiminde ise paranın tamamını ödeyecek. En başta kapıyı 8 milyon eurodan açan Shakhtar’ın inadı kırılırken, Ukrayna temsilcisi 6 milyon euroya kadar indi. Beşiktaş, 11 sene Shakhtar’ı çalıştıran eski hocası Lucescu’yu da devreye sokarken, transferi kısa zamanda bitirmek için tüm kozları oynuyor.