Reha Kapsal: "Beşiktaş'ın Marcelo'dan sonra değişen bir oyunu var."

Reha Kapsal: "Beşiktaş'ın Marcelo'dan sonra değişen bir oyunu var."

Reha Kapsal, Beşiktaş'ın oyun sistemi hakkında değerlendirmede bulundu. İşte detaylar...

Ajans Beşiktaş - beIN Sports Haber'de yayınlanan beIN Haftasonu programında konuşan Reha Kapsal, Beşiktaş'ın değişen oyun sistemiyle ilgili bir değerlendirmede bulundu. Kapsal,

"Bugün Beşiktaş'ın 11'ine baktığınızda bir şeyi net görürsünüz; 2 savunmacı oynuyor. Onun dışında daha çok ofasif yönü güçlü oyuncular. Medel ve Roco milli takım sebebiyle geç geldiler. Vida ve Pepe var. Önlerinde Adriano, Tolgay, Oğuzhan oynuyor. 2 tane savunmacıyla oynuyor Beşiktaş. 

Marcelo'dan sonra değişen bir oyunu var Beşiktaş'ın bunu kabul etmek gerekir. Beşiktaş'ın ciddi anlamda oyun omurgasını etkiledi bu. Marcelo baskıda topu Atiba ile kullanıyordu. Ligimizin en güçlü pas bağlantısı bu ikiliydi. Şimdi Beşiktaş bu gibi baskılarda uzun topla çıkmaya başladı. Bu durum giden Tosic'le de böyleydi gelen Vida ile de böyle. Pepe tartışmasız çok önemli bir oyuncu ama oyunu kurmak meziyet ister. 

Beşiktaş takımı orta sahası ve hücum oyuncuları yerden oyun teknikleriyle becerileriyle kaliteleriyle ve en önemli aksiyon bilgileri yüksek oyunculardan kurulu. Hem geniş alana oynar Beşiktaş takımı hem de yerleşik savunmalara oynar. Beşiktaş takımı uzun toplarla orta sahayı pas geçtiği zaman söylersin Oğuzhan'la olmuyor, Tolgay'la olmuyor... Şununla olmuyor bununla olmuyor dersin. Burda önemli olan değişen bu oyunu görmek. Bunu kuracak kişi de Şenol Hocadır." ifadelerini kullandı.