Ricardo Quaresma'nın "kırmızı" geçmişi

Ricardo Quaresma'nın "kırmızı" geçmişi

Quaresma'nın 2014-2015 sezonundan beri Beşiktaş formasıyla resmi maçlarda gördüğü kartların istatistiği çıkarıldı.

Ajans Beşiktaş - Ricardo Quaresma, önceki akşam 2014-15 sezonundan beri Beşiktaş formasıyla resmi maçlardaki 6. kırmızı kartı gördü. En kritik maçlarda yediği kırmızı kartlar yüzünden adeta takımın dengesini bozan Portekizli yıldız cezalara rağmen agresifliğinden kurtulamadı.

İşte Quaresma'nın kart raporu:

22 AĞUSTOS 2015 TRABZON: Maçta beraberliği getiren golü attı. Hemen ardından hakem düdük çalmadan topa vurduğu için kırmızı kartla oyundan atıldı. Maçı Trabzonspor 2-1 kazandı.

11 NİSAN 2016 BURSA: Maçın bittiği anda Bursaspor'dan Hosogai ile beraber kırmızı kartla cezalandırıldı. İki takım taraftarları arasında zaten gergin olan ortamı iyice gerdi.

23 EYLÜL 2017 F.BAHÇE: 41'inci dakikada Valbuena'ya, 2 dakika sonra Mehmet Ekici'ye yaptığı hareketten sonra çift sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Onun yaktığı ateşten sonra takım arkadaşları Oğuzhan ve Atiba'da kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

1 MART 2018 F.BAHÇE: Josef'e tokat attığı için direkt kırmızı kart gördü. 5 maç ceza aldı. Karşılaşma 2-2 bitti. O maçın rövanşı gergin geçti. Şenol Güneş tribünden atılan bir cisimle yaralandı. Beşiktaş sahadan çekildi. Siyah-beyazlılar böylece bu sezon Türkiye Kupası'nda yer alamadı.

13 ARALIK 2018 MALMÖ: Rakip takımın oyuncusu Franz Brorsson'un kaval kemiğine vurdu. Kırmızı kart gördü. Maçı 10 kişi tamamlamak zorunda kalan Beşiktaş gol atamadı. Avrupa Kupalarına veda etti.

25 OCAK 2019 ERZURUM: Beşiktaş, Erzurumspor karşısında 1-1'i yakalamış 2'nci golü atıp galibiyeti kovalıyordu. Q7 kırmızı kartla atılınca takımın tüm dengesi bozuldu.

500 BİN EURO CEZA

Daha önce gördüğü kırmızı kartlarda (Trabzon 100 bin euro, F.Bahçe kupa maçı 250 bin euro, Malmö maçı 100 bin euro) para cezası alan Quaresma'nın, 50 bin euro'luk daha ceza alması bekleniyor. (Fotomaç)

Etiketler :