"Rıdvan çabuk, seri bir oyuncu. Oyuna iyi katılıyor"

"Rıdvan çabuk, seri bir oyuncu. Oyuna iyi katılıyor"

Eski milli futbolcu ve teknik direktör Giray Bulak, A Milli Takım, Süper Lig ve gündeme dair Skorer'den Nergis Aşkın'a önemli açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ta bu sezon müthiş bir çıkış yakalayan Sergen Yalçın için konuşan Giray Bulak, "Kimse tahmin etmezdi. Ben de Beşiktaş’ın zor günler yaşayacağını düşünüyordum ama alınan oyuncular iyi çıktı. Kendi takımlarında çok oynayan oyuncular değillerdi. Aboubakar dahi birçoğu kendi takımında oynayan oyuncu değildi. Ama kervan yolda dizilir misali, takım gelişti. Oyuncular oynadı. Oynamayan oyuncular daha sonra form tuttu. Ljajic, Oğuzhan gibi oyuncular hiç beklenmedik bir performans dalgalanması yaşadılar. Aşağı doğru iniyorlardı ama daha sonra yapılan transferlerin; Larin’in, Mensah’ın, N’Koudou’nun, Ghezzal’ın, Aboubakar’ın tutması Beşiktaş takımında o oyunculara sabır verdi. O sabırla beraber oyuncular da gelişti.

'ABOUBAKAR MUHTEŞEM'

Kaleci Ersin müthiş bir performans sergiledi hep gelişerek geliyor. Rosier olsun, N’Sakala, Rıdvan olsun bunlar hep katarak gelen oyuncular. Welinton katarak geldi. Onun yanında oynayan Vida performans geliştiriyor ama en önemlisi Souza gibi bir oyuncu buldular. Atiba’yla yan yana koyunca kimi yanına koyarsanız… Bu oyuncular hep savaşçı oyuncular. Rosier’de, N’Sakala’da, Welinton da öyle. Souza, Atiba gibi kavgacı oyuncular olunca Ljajic, Oğuzhan gibi oyuncular orada rahatladı. Önde Ghezzal çok önemli bir oyuncu. Larin iyi oynuyor. Aboubakar muhteşem. Tekniği çok iyi. Şimdi Cenk’i de aldılar oraya. Beşiktaş takımı bir kadro derinliği yaptı. Necip gibi orada fedakar bir çocuk var. Her tarafta gönlüyle beraber oynayabilen bir çocuk. Çok yetenekli değil ama müthiş bir Beşiktaşlı. Ben Beşiktaş takımının çok iyi geldiğini ve ipi de göğüsleyebileceğini düşünüyorum.

'RIDVAN A MİLLİ TAKIMA GİDEBİLİR'

Altyapı eğitimi alan bir çocuk. Altyapı eğitimi alanların avantajları var. Nerede duracağını bilen oyuncular bunlar. Rıdvan çabuk seri bir oyuncu. Oyuna iyi katılıyor. İyi ortalar yapıyor. Sol ayağı iyi, çabuk. Milli Takım’a da gelebilir. Ümit Milli Takım’da oynuyor şimdi ama Rıdvan her geçen gün gelişebilir… Bir handikabı doğal fizik gücünün küçük olması. Bu bazen oyunculara avantaj da sağlayabiliyor. Daha çabuk oluyorlar." (Skorer)