Rıdvan Dilmen: "Artık MHK'yi MHK yönetmiyor"

Rıdvan Dilmen: "Artık MHK'yi MHK yönetmiyor"

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş, Türk Telekom Stadyumu'nda Galatasaray'ın konuğu oldu.

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig’de son haftalara girilirken, şampiyonluk yarışı ile kümede kalma mücadelesindeki yarış kızıştı. Haftanın en önemli maçında Galatasaray, Beşiktaş’ı konuk etti. Sarı-kırmızılılar mücadeleyi 2-0 kazanarak liderliğe yükseldi. Galatasaray, Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 17 maça yükseltti. Beşiktaş'ın Süper Lig'deki 13 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.

Rıdvan Dilmen maç sonu şunları söyledi:

"Bu maçın çok tartışılacağını bir haftadır konuşuyoruz ama saygı duyulması gereken bir konu var; Galatasaray 35 maçtır kendi sahasında yenilmiyor ve her maçı final gibi oynuyor. Galatasaray taraftarı 50 bin kişiyle Beşiktaş üzerinde korkunç bir baskı yaptı.

Türk futbolu hiçbir dönem hakemler açısından bu kadar kötü bir döneme denk gelmedi. Diagne top bizden çıkıyor diye ilk golden önce depar attı, hakem bunu test edebilmeli. Ben, pozisyondan emin olamadım.

Hakemin son derbisiydi, inşallah son maçı olur. Artık MHK'yi MHK yönetmiyor. Bir çok hakem ışınlandı. Neden FIFA olmayan bir hakem verildi derbiye? 

Bir gerçek var, "Kazanan haklıdır." Biri Türkiye Kupası, biri lig, 2'sinde de Galatasaray devam ediyor. Böyle periyotlarda kazanan haklıdır diyorum. Laf söylemek olmaz. "

Dilmen karşılaşmanın ilk devresini şöyle değerlendirmişti:

"Golden 3-5 dakikaya kadar iki kadronun oynadığı oyun normaldi. Taç bizdendi, şundandı derken, Beşiktaşlı oyuncular tacı atmaya giderken, Diagne tacı kullandı. Yorum yapmayacağım, birkaç kez izlemem lazım. 2 dakika 20 saniye ofsayt mı, değil mi diye bekledik. Bu pozisyonu 2 dakika 20 saniyede mi çözdünüz? Diagne yarım metre ofsayt. Kartlarda da standart yok. Bülent Yıldırım görmemiş olabilir ama CÜneyt Çakır görmeli, Atiba'ya Luyindama'dan dirsek var. Caner Erkin'e verilen sarı kartta faul bile yok. Hakem ve VAR'ın tartışılacağı maç bekliyordum. Belhanda'nın kartı doğru ama onun dışındaki pozisyonları hakem hocaları tartışacaktır."

Etiketler :