Rıdvan Dilmen: "Bu muhteşem seyirciyi 16 tane maçla baş başa bırakacaklardı"

Rıdvan Dilmen: "Bu muhteşem seyirciyi 16 tane maçla baş başa bırakacaklardı"

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turundaki temsilcimiz Beşiktaş rövanş maçında Avusturya temsilcisi LASK Linz ile karşı karşıya geldi.

Ajans Beşiktaş - Linzer Stadı'nda Karadağlı hakem Nikola Dabanovic yönetimindeki maçta Beşiktaş attığı tek golle turu geçmeyi başardı. İstanbul'daki karşılaşmayı Ryan Babel'in golüyle 1-0 kazanan Beşiktaş, bu avantajlı skorla rövanşta tur aradı ve Alvaro Negredo'nun 89. dakika LASK Linz'in filelerine gönderdiği golle tur atladı. 

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, karşılaşmayı NTV ekranlarından değerlendirdi. Dilmen, "Negredo'nun golüolmamış olsa. Maddi mavevi son yılların en kötü sezonunu geçirebilirdi Beşiktaş. Çok eleştirmek istemiyorum. Her şerde bir hayır vardır. Ancak tartışmasız Beşiktaş Jimnastik Kulübü bu sezon başında çok hata yaptı. Tosic'i kaybettilten sonra Vida geç geldi. Atiba gibi önemli oyuncu hala hazır değil... Beşiktaş 4 günde bir 5 resmi maç yaptı. Biri Faroe Adaları'nda 3 tanesi Vodafone Park'ın rezalet zemininde. Diğeri'de Avusturya'da oldu. Bu maçlarda 7 oyuncu sürekli oynadılar. Mesela Babel, Lens, Larin, Tolgay, Medel...Negredo gidecek mi gitmeyecek mi, Quaresma henüz oynamadı... Bu kadar kısa sürede bu kadar maç oynayan bir takım var. Tamamını yorgun gördüm takımın. Kulüp içindeki transfer polistikalarının henüz belli olmaması.. Bunların hepsi etkili.

Topu topu 16 maç kalmıştı Beşiktaş bugün elenseydi. Beşiktaş Porto'ya Bayern Münih'e alıştı. eğer elenseydi topu topu 16 maç kalacaktı Beşiktaş'ın elinde. Dolayısıyla Negredo'dun golü Beşiktaş'ı geriye döndüren gol oldu. Beşiktaş yeni sezonda da ligde ve Avrupa'da devam etme şansı buldu. En önemli detay bu oldu."