Rıdvan Dilmen: "Saiss orta saha oynamaz!"

Rıdvan Dilmen: "Saiss orta saha oynamaz!"

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Konyaspor-Beşiktaş maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Ajans Beşiktaş - Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Konyaspor-Beşiktaş maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu.

"1 SAAT BOŞA GİTTİ"

"Puan farkı hala çok fazla ancak böyle bir oyunla kazanmak çok önemli. Oyunun önemli bir bölümünü kontrol eden Konyaspor'du. Kazanan her zaman haklıdır ancak Beşiktaş hakkında bugün iyi konuşamayacağım. Şenol Güneş, takımın 1 saatini boşa harcadı."

"SAISS'TEN ORTA SAHA OLUR MU!"

"Hocanın istediği sistem 4-2-3-1, Saiss asla orta saha oynamaz. İngiltere'de de onu orta saha oynatan hoca kimse antrenör falan değildir o! Romain Saiss'ı özellikle de ikili orta sahadan biri yapan teknik adamı ben beğenmem."

"SAHANIN EN İYİSİ GEDSON"

"Gedson Fernandes sahanın en iyi futbolcusuydu. Müthiş top oynadı... 12-13 km koşmuştur muhtemelen ve bence Beşiktaş'a geldiğinden beri en iyi futbolunu oynadı. Basmadık yer bırakmadı sahada."

"O KADAR KAÇIRIRSANIZ..."

"Maçın uzatma dakikalarında kanal değiştiremeyecek hale geldik. Şenol hoca istedi bu oyunu. İlhan Palut, 'Maç geldi' diye düşünmüştür muhtemelen ama Soner, Bytyqi, Diouf ile kaçırırsanız sizi cezalandırırlar."

"AKLINA NE GELDİ HOCAM?"

"Şenol Güneş'in nereden aklına geldi Saiss'ı orta saha oynatmak, nerede aklına geldi Gedson'u sağ kenara atmak gerçekten bilmiyorum. Oyunu getiren düzene bakın, herkes kendi pozisyonunda oynuyordu. Maçın ilk 59 dakikası boşuna gitti Beşiktaş için."

"KONYASPOR SAYESİNDE KAZANDI"

"Şunu söyleyebilirim ki; Konyaspor'un tamamen şuursuzca yaptığı hücumlar sayesinde Beşiktaş bu maçı 2-1 kazanabildi."

"KONYA'NIN BÖYLE MAÇI YOK"

"Konyaspor bu maçta 24 kez ceza sahasında topla buluştu. Diğer maçlarına bakın bu sayıya ulaşamamışlardır muhtemelen. Kontrollü bir oyunu tercih ediyor Konyaspor genelde."

"BU GOL UNUTULMAZ"

"Dünyanın en önemli kalecileri de bu tarz goller yiyebiliyor ancak Mert Günok'un yediği gol bundan 20 yıl sonra da konuşulur."

"NEREYE GİDECEKSİN JOSEF?"

"Josef de Souza bu maçla birlikte yeniden form kazanabilir. Ayrılık haberleri var ancak bu saatten sonra nereye gideceksin, Beşiktaş'tan iyi bir takım mı bulacaksın? Bana kalırsa ben Tayfur Bingöl'ü kullanırım çünkü çok yönlü bir oyuncu ve maç içinde çok fazla pozisyona geçebilir."

"ABOUBAKAR İLAÇ OLUR MU BİLMİYORUM"

"Muleka ile Cenk değişmeli oynayacaktır bundan sonra muhtemelen. Bir forvet arayışı daha var Beşiktaş'ın, Aboubakar ismi geçiyor. Aboubakar, Muleka'dan iyi oyuncu ama takıma ilaç olur mu? Orası biraz soru işareti." (Sporx)