Rıdvan Dilmen'den Y.Malatyaspor - Beşiktaş maçı yorumları

Rıdvan Dilmen'den Y.Malatyaspor - Beşiktaş maçı yorumları

Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş, Yeni Malatyaspor deplasmanından 1-1'lik eşitlikle döndü.

Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın deplasmanda Yeni Malatyaspor ile 1-1 berabere kaldığı mücadeleyi TRT Spor'da değerlendirdi.

"Futbol böyle bir oyun, deplasmanda bir takım bundan daha fazla üstün oynayamaz. Yine deplasmanda bir takım maksimum bu kadar pozisyona girer. Üç top direkten döndü. Maçın başından sonuna kadar öndeki 3 oyuncu gol pozisyonuna girdi. Özellikle 1-1'den sonrada Rus ruletine dönen tamamen kontrolden çıkan Malatyaspor'un da kontrataklarda etkili olmaya çalıştı.

Beşiktaş 4-5 gol atacağı maçı az daha kaybediyordu. Özellikle son haftalardaki pozitif oyununu devam ettirdi. Necip maçta iyi mücadele etti ancak yaptığı müdahale bana göre penaltı. Yorumlarımız demekki işe yarıyor. Normalde VAR hiç müdahele etmiyordu.

Malatya açısından bakarsak, ligin dibinde olan bir takım. Açıkçası Malatyaspor çok hakem hatalarıyla puanlar kaybettiler. Malatyaspor ekonomik olarak zor günler geçirdiği için oyuncuların problemlerine rağmen mümkün olduğu kadar mücadele etmeye oynamaya çalışıyorlar. Fakat Sumudica yine bu maçta cezalıydı.

Beşiktaş'ı bu maçta eleştiremem, birçok gol pozisyonuna girdi. Batshuayi klasik kaçırmalarına devam etti. Skora göre yorum yapmamaız ne kadar doğru bilmiyorum ama oyun değişiklikleriyle ilgili konuşmakta fayda var. Beşiktaş'ın ben birkaç yıldır performans bakımından en iyi oyuncusunun Larin olduğunu düşünüyorum. Çok katkı sağlayan bir oyuncu ama özellikle son haftalarda bakıyoruz ki yavaş yavaş kulübeye yerleşti.

Muhtemelen transfer görüşmelerinin neticelenmemesinden dolayı, bir ceza mı uygulanıyor? Akla o geliyor. Bugün Kenan mı Larin mi? derseniz insan, Larin'i tercih eder. Hocanın 50-60 dakika Kenanla nasıl dayandı onu anlamadım. Rıdvan'ın bugün hücumda iyi günündeyken, Larin'in olması sonucu değiştireceğini düşünüyordum. Larin problemini Beşiktaş'ın çözmesi gerekiyor. Oynatmayarak kulübe ceza verirsiniz.

Bu kadar hücum yaptığınız bir maçta, golcünüzün oynaması lazım. Oynatmazsanız bu da size puan kayıpları getirir. Yerine giren oyunculara baktığımız zaman bir kadro istikrarsızlığı var gibi.

Önder hocadaki enerjiyi görüyorum ben. Ama Önder hocayla çok uzun yıllar devam etme ihtimali nasıl olur. Kupayı alır ligi ikinci bitirir daha ekonomiktir. Büyük kulüplerde bir kaç yıl çalıştırılabilir ancak. Yarın öbür gün iki üç maç kaybettiği zaman muhtemelen Beşiktaş'ın kafasında önümüzdeki yıl bir teknik direktör profili vardır. O tercih de kulübün tercihidir. Önder hocayla devam edilmesi için olağanüstü puanlar ve futbolun olması gerektiğini düşünüyorum."