Rıza Çalımbay, "Beşiktaş'ta çalışmak ister misiniz?" sorusuna ne yanıt verdi?

Rıza Çalımbay, "Beşiktaş'ta çalışmak ister misiniz?" sorusuna ne yanıt verdi?

Rıza Çalımbay, Haber Global adlı kanalda soruları yanıtladı.

Ajans Beşiktaş - Rıza Çalımbay, Haber Global adlı kanalda futbol gündemine dair soruları yanıtladı. Çalımbay, Beşiktaş'a dair "Son 4 yılın en başarılı takımı Beşiktaş." dedi.

Sunucunun "Beşiktaş'ta çalışmak ister misiniz?" şeklindeki sorusuna, "Tabi ki. Ben Beşiktaşlıyım. Futbola Beşiktaş'ta başladım, Beşiktaş'ta bitirdim. Ancak bunu söylediğimiz zaman hemen Rıza Çalımbay, Beşiktaş'ı istiyor diyorlar. Çekinerek söylüyoruz." şeklinde yanıt verdi.

"ŞU ANDA EN SIKINTILI TAKIM GALATASARAY"

"Şu anda en sıkıntılı takım Galatasaray. Sakat ve cezalılar açısından bakarsak zor durumdalar. Bursaspor maçını bile sakatlanan 3 futbolcuya rağmen iyi bitirdiler. Konyaspor maçı zor olacak. 10 eksikleri var. Ayrıca PFDK cezalarından sonra Galatasaray'ın kendi sahasında oynayacağı ilk maç. Seyirci buna tepki gösterebilir, yine ceza gelebilir. Galatasaray ne olursa olsun bu maçı geçmeli."

"FATİH HOCANIN ALDIĞI CEZA TAKIM İÇİN KÖTÜ"

Rıza Çalımbay, Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin ardından Fatih Terim'in aldığı cezayla ilgili olarak ise, "Fatih hocanın aldığı ceza kötü takım için. Bizim teknik direktörler olarak daha yapıcı olmamız gerekiyor. Öfke kontrolünü sağlamamız gerekiyor." diye konuştu. 

"SON 4 YILIN EN BAŞARILI TAKIMI BANA GÖRE BEŞİKTAŞ"

"Son 4 yılın en başarılı takımı Beşiktaş. Çok büyük başarılara imza attılar. Çalkantılı durum olabilir bazen. Onları yaşıyorlar. Çok oyuncu kaybettikleri için bu durum yaşanıyor. Gidenlerin yeri doldurulamadı. Çok kısa sürede bu sıkıntıların biteceğini düşünüyorum. Beşiktaş'ın kadrosu iyi ama performans verimi düşük. Zaman zaman yaşanan düşüşler olabilir ve Beşiktaş bunu yaşıyor. Talisca ve Cenk'in yerleri doldurulamadı. Beşiktaş devreye kadar iyi gider ve 2-3 takviye ile tekrar eski güçlerine dönerler diye düşünüyorum.  Geçen seneki Babel ile şu andaki Babel aynı değil. Geçen sene mükemmel bir Babel vardı. Oğuzhan'a tepki gösteriyorlar. Taraftar ile futbolcunun kenetlenmeleri lazım."

"OĞUZHAN'IN TARAFTARA YAPTIĞI KULAK TIKAMA HAREKETİNİ GENÇLİĞİNE VERİYORUM"

"Oğuzhan'ın kulaklarını tıkama hareketini gençliğine veriyorum. Taraftara karşı bir şey yapamazsın. Taraftar kısıtlı ekonomik şartlarda maça geliyor. Başarı istiyor, takımını destekliyor. Taraftar zaten kızgın, bir de sen öyle bir şey yaparsan daha da tepki gösterirler. Kötü olduğun zaman bu tepkileri kabul ederek bir an önce düzelmek için çalışacaksın. Sana tepki de olacak, alkış da olacak. Bunu göze alacaksın. Alt yapıda bunları çocuklara öğretmek gerekiyor. Eğitim vermek gerekiyor. Tolgay kadro dışı kaldıysa kimsenin bilmediği bir şey vardır. Kolay kolay bir oyuncu kadro dışı kalmaz."

"BEŞİKTAŞ'TA ÇALIŞMAK İSTER MİSİNİZ?" SORUSUNA CEVAP

"Tabi ki niye istemeyeyim. Ben Beşiktaşlıyım. Bunu gizlediğim yok. Futbola Beşiktaş'ta başladım, Beşiktaş'ta bitirdim. Bunu normalde söylediğim zaman Rıza Çalımbay, Beşiktaş'ı istiyor derler ve o yüzden çekinerek söylüyorum. Ben mesela Beşiktaş'a en sorunlu döneminde gittim. Ligden kopan, Avrupa ve Türkiye Kupası'ndan elenmiş bir takım." 

Rıza Çalımbay, Konyaspor'da Aykut Kocaman'ın göreve gelmesiyle ilgili olarak ise, "Aykut hocayla iki gün sonra görüşmelere başladık diyorlarsa bunun bir öncesi mutlaka vardır. Aykut hoca sonuçta bir teknik direktör, orada daha önce çalıştı, başarılı oldu. Onlara ilgileri olabilir ama bana net şekilde söyleyebilirlerdi." diye konuştu. (Futbol Arena)

Etiketler :