Rıza Çalımbay: "Burak'a çok fazla protesto beklemiyorum"

Rıza Çalımbay: "Burak'a çok fazla protesto beklemiyorum"

Teknik direktör Rıza Çalımbay, Beşiktaş'ın gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Ajans Beşiktaş - Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Rıza Çalımbay’ın açıklamaları şu şekilde:

"Beşiktaş bu saatten sonra telafisi olmayan maçlar oynayacak. Ligin başka bir ikinci yarısı yok. Şampiyonluk hedefi varsa kendi evinizde oynayacağız maçı kazanmanız gerekiyor. Futbolda sürprizler olabilir ama buna izin vermemesi gerekiyor. Çok zor maçlardan biri olan Akhisarspor maçını kazandılar. Beşiktaş akıllı oynayarak 3 puan aldı. İkinci yarıya başlamak açısından güven kazandıracak bir maçtı. Beşiktaş’ta güzel şeyler olacağını düşünüyorum."

Burak Yılmaz’a tepki gösterilirse etkileri ne olur?

"Burak’ın da diğer futbolcuların da tek düşüncesi takıma katkı vermektir. Beşiktaş taraftarı bambaşkadır. Takıma sonuna kadar sahip çıkacaklarını düşünüyorum. Biz oynadığımız dönemde de bazı maçlarımızı taraftar desteğiyle kazanıyorduk. Bir bütün olacaklardır. Çok fazla protesto olacağını düşünmüyorum."

Quaresma ve sağ bek konusu

"Hiç kimseye kendisine fayda sağlayan oyuncuyu durup dururken bırakmaz. Quaresma konusunda mutlaka başka sebepler vardır. Takımın etkili oyuncularından birisi. İniş ve çıkışlar her futbolcuda olabilir. Önemli olan gerçek Quaresma gibi oynaması. Gökhan Gönül sağ bekte oynuyor ve Adriano da oraya kaydırılıyor. Ama Adriano’nun yeri değil. İyi bir sağ bek olursa Beşiktaş’a kazandırılabilir." (Ajans Spor)

Etiketler :