Rıza Çalımbay'dan Beşiktaş açıklaması! Teknik direktörlük istiyor mu?

Rıza Çalımbay'dan Beşiktaş açıklaması! Teknik direktörlük istiyor mu?

Deneyimli teknik direktör Rıza Çalımbay, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş - Galatasaray derbisini değerlendiren ve gündemi yorumlayan Rıza Çalımbay'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Beşiktaş'ın en önemli dayanağı taraftar. Müthiş bir taraftar vardı. Hiçbir zaman oyundan kopmadı. Maçı kazanmayı çok istediler. Beşiktaş sıkıntılı bir dönem yaşıyordu. Ankaragücü ve Sarspborg maçları büyük bir moral oldu. Bu maçı da kazanmak zorunda olduklarını biliyordu. Heyecan ve gerginlikten dolayı zaman zaman hatalar oldu. Bu maçta önemli olan şey kazanmaktı.

Ljajic, Ankaragücü maçında çok iyi bir performans gösterdi. İlk yarı çok iyiydi. Takıma yeni yeni alışıyor. Çok faydalı bir oyun oynadı. Sanıyorum ki bundan sonra daha faydalı olacak. Bence maçın adamı yoktu, herkes çok iyiydi.

Beşiktaş'ın taraftarı takımın 1. adamı, 12. adamı değil. Taraftarlar ve futbolcular çok iyi bütünleşti. Büyük bir zafer ortaya çıktı. 

Bu kadro Beşiktaş'ı temel hedefe ulaştırır. Dün kimin oynadığı önemli değildi. Kim oynarsa oynansın maçın kazanılması gerekiyordu. Hepsi de her şeyini ortaya koydu."

Beşiktaş'ın teknik direktörü olacak mı?

"Her şeyin hayırlısı. Benim Beşiktaş'a geldiğim sezon ligden kopmuş bir takımdı. O zamandan şimdiye çok değiştik. Öyle bir söz konusu değil şu an için. Şenol Güneş şimdi çok başarılı bir şekilde gidiyor. Herkes çalıştırmak ister Beşiktaş'ı. Beşiktaş bizim için bambaşka bir yer. Bu işe soyunduysak her yerde görev yaparız ama Beşiktaş ile Türkiye Milli Takımı bizim için çok farklı."

Türkiye Milli Takımımızın EURO 2020 grubu hakkında...

"Grup çok iyi bence. Bu gruptan çıkabiliriz. Kuvvetli bir rakip olarak sadece Fransa var. Diğerlerini geçebiliriz."

Etiketler :