"Robben golü atıyor"

"Robben golü atıyor"

Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı Ali Ece, bugünkü maç yazısında ikinci devre öncesi gelen galibiyete rağmen bir çok soru sordu!

Ajans Beşiktaş - İşte Ali Ece'nin yazısı:

Çelişkiler, sorular, sıkıntılar

İLK yarıda Aboubakar’ın kaleciyle karşı karşıya kaçırdığı pozisyonda dünyadaki tüm Beşiktaşlılar “Gomez olsaydı, kesin goldü” demiştir.

Ancak 41’de Atiba’nın asistinde aynı Aboubakar’ın sol ayağı ile uzak doksana attığı harika golü de daha çok Robben gibi solak olup sağ açık oynayan oyuncular atabiliyor. Aboubakar’ın çelişkileri de tam olarak burada başlıyor: Kamerunlu forvetin dominant ayağı solu değil sağı.

Bir Gomez, bir Demba Ba kadar olmasa da en azından Bobo gibi rakip kaleciyle karşı karşıyayken dominant ayağı olan sağıyla sade ama efektif bir vuruşla gol atması bekleniyor. O gidip karşı karşıyalarda Almeida’nın sağıyla vurduğu kadar kötü vurup sonra daha az güçlü ayağı olan soluyla Robben golü atıyor!

3. ALANDA DA TOP OYNA!

ABOUBAKAR maça santrforda başladı. Ancak bir süre sonra sağdaki Cenk ile mevki değiştirdi. İlk yarıda Tolgay ve Oğuzhan, birçok kez savunma arkasına harika “al da at pasları” gönderdiler. Golde ise merkez orta 3’lünün en defansif roldeki oyuncusu Atiba asist yaptı. Beşiktaş geçen sezona göre daha zor gol atıyor. Maçın tek golü olan bu zor gol, bu futbol gerçeğinin en net özeti. İlk yarıyı bir kez daha yüzde 76 gibi çok üstün bir topla oynama oranıyla tamamlayan takımın 45 dakikada sadece 2 isabetli şut atabilmiş olması da en manidar açıklayıcı istatistiği.

İlk yarı sonunda Gaziantep 11’i toplam 93 pas yapmıştı. Beşiktaş’ta ise sadece Atiba ve Oğuzhan’ın 45 dakikada yaptığı pas sayısı 118’di!

CENK VARKEN  NEDEN OĞUZHAN?

OĞUZHAN ligin en iyi yerli pasörü ancak ligin en iyi yerli penaltıcısı Cenk Tosun. Penaltıdan 5 gol atarken penaltı avcısı Harun Tekin’i bile avlayabilen Cenk varken Oğuzhan, neden penaltı atmakta inat eder? Quaresma neden bazen inatla “Nobodynho”ya orta yapar? Rhodolfo sakatlıktan sonra nasıl bu kadar kağnılaşır? Transfer takviyeleri kadar bu soruların cevapları da önemli.