RÖPORTAJ | "Burada mutluyum, kalmak istiyorum"

RÖPORTAJ | "Burada mutluyum, kalmak istiyorum"

Avrupa kulüplerinin radarına giren Tolgay Ali Arslan, geleceğiyle ilgili konuştu.

Ajans Beşiktaş - Siyah-Beyazlılar’ın şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan isimlerden biri olan ve sezonun son 6 haftasındaki performansıyla herkesin büyük beğenisini kazanan Tolgay Arslan, Fanatik’e konuştu. Tolgay, hem geleceği hem de geride bıraktığımız sezonla ilgili düşünlerini paylaştı.

Şimdi söz Tolgay’da: “İki kez şampiyon olmak benim için çok önemliydi. Bir kez daha Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağız. Her futbolcunun hayali her zaman en üst seviyede oynamaktır. Burada bunları başarıyoruz. Geçen sezon ve bu sezonki şampiyonlukların hep ayrı bir önemi var. Bu sezon Başakşehir çok iyi bir sezon geçirdi. Onları gerçekten tebrik ediyorum, bize baskıyı hissettirdiler ama sonunda mutlu sona biz ulaştık.”

‘Bu sezonun yıldızı, takım’

“Galatasaray ve Fenerbahçe bu dönemde pek iyi gitmedi. Başakşehir sürpriz bir takım olarak karşımıza çıktı. Biz ise hem şampiyonluk hem de Şampiyonlar Ligi için savaştık. Bu sezonun yıldızı bir ya da birden fazla oyuncu değil. Kesinlikle takımdı. Çok geniş ve alternatifli bir kadromuz var. Takım olarak savunma ve hücumda çok iyiydik. Artık birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Quaresma’nın ya da Tosiç’le Marcelo’nun nasıl oynayacağı, ne yapacağını çok iyi biliyorum. Takımda tüm çalışanlar dahil bir aile ortamı var, bu bizim için büyük bir avantaj. Her şeyden önemlisi, dünyanın en iyi taraftarına sahibiz. Evimizde ya da deplasmanda taraftarımız hep yanımızdaydı. Bize inanılmaz destek verdiler. Biz de onlar için savaştık.”

‘Kararımın doğruluğu ortada’

“Gelecek sezon da insanların bizi favori görmesi normal ama her şeye sıfırdan başlayacağız. Rakiplerimiz daha iyi kadrolar kurmaya çalışıp, bizi yenmek için daha fazla mücadele edecekler. Zaten iyi olan kadroya yapılacak birkaç takviye ile bu sezondan daha iyi olacağımıza inanıyorum. Beşiktaş’a gelerek ne kadar doğru bir karar verdiğim ortada. Burada 2 şampiyonluğum var, ayrıca üçüncü yıldızı aldık. Daha önce de söylediğim gibi burada mutluyum. Takımı, yönetimi, arkadaşlarımı ve teknik ekibimizi seviyorum. Düzenimin iyi olduğunu düşünüyorum. En önemlisi ailem de burada huzurlu.”

‘Milli formayı giyersem...’

“Uzun yıllar Beşiktaş formasını giymek isterim. Yönetimle görüşüyoruz, ortak bir noktada buluşacağımıza inanıyorum. Her iki tarafın da tek düşüncesi, kazananın Beşiktaş olmasıdır. Milli takım tercihim ise belli. Türk Milli Takımı’nda oynamak istediğimi daha önce de söyledim. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Avukatlarım gerekli görüşmeleri FIFA ile sürdürüyor. Almanya da bana bu konuda bir sorun çıkartmıyor. Sezon başından önce olumlu bir sonuca ulaşacağımızı düşünüyorum. Ay-Yıldızlı formayı giyeceğim an dünyanın en mutlu insanı olacağım.”

'Türk futboluna katkı yaptık'

“Şampiyonlar Ligi, Avrupa’nın 1 numaralı organizasyonu. Takım olarak iyi maçlar çıkardık. Kimseden korkmadığımızı gösterdik. Dünyanın en iyi oyuncularına ve takımlarına karşı Türk futbolunun imajı açısından önemli bir katkı yaptık. Artık herkes bizi daha iyi tanıyor. Yeni sezonda gruptan çıkarsak, başarımız artacak. Devler Ligi oyuncular için bir vitrin ve orada elde ettiğiniz başarıyla size olan saygı daha da artıyor. Aslında her çocuğun hayali orada oynamak ve o müzik eşliğinde maça çıkabilmek. Her oyuncu maçlara çok konsantre oluyor ve en ufak bir hata, maçı kaybetmenize neden olabiliyor. Avrupa Ligi’nde finali izlediğimde sıkıcı bir maçtı. Manchester United, Ajax’a karşı adeta maçı kilitledi. Ajax da öne gidemedi. Biz de orada olabilirdik ama futbol bu.”


'Vodafone Park'ta herkesi yeneriz'

“Devler Ligi’ndeki Dinamo Kiev maçında alınan sonuca üzüldük. 1-0 yenik duruma düştük, Beck atıldı ve kırmızı kart verildi. Hakemin kararı yanlıştı. Ancak orada tecrübe kazandık, bu fırsatlar bir kez daha gelirse, daha güçlü duracağız. Fenerbahçe maçında son saniyede beraberlik golünü yedik. Moralimiz bozuldu. İnsanlar, Beşiktaş’ı sorgulamaya başladı ama ardından daha dikkatli olduk. Lyon ise iyi bir takımdı. İki taraf da kazanabilirdi. Penaltılarda onlar şanslıydı. Yeni sezonda Devler Ligi’nde kimin grupta rakip olacağının bir önemi yok. Çünkü gelecek her takım güçlü olacak. Kura şansı olsun isterim ama Real Madrid ya da Barcelona gibi takımların çıkması halinde de korkacak halimiz yok. Onların da Vodafone Park’ı görmesini isterim. Çünkü bu statta bu muhteşem taraftarla dünya üzerindeki her takımı yeneriz.”

'Başkanımız kulübe seviye atlattı'

“Başkanımız Fikret Orman, yaklaşık 5 yıldır kulübün başında. Yönetimiyle birlikte yaptıklarına bugün baktığımda, ne kadar zor bir iş başardığını net bir şekilde görüyorum. Beşiktaş’a resmen seviye atlattı. Bu dönemde statsız ve mali açıdan zorluklar yaşanmasına rağmen her şeyi tek tek düzeltti. Şu an harika bir stadımız, çok güzel antrenman sahalarımız ve tesisimiz var. Fikret Başkan ve yöneticilere her Beşiktaşlı’nın teşekkür etmesi gerektiğini düşünüyorum. Sadece 5 sene içinde Beşiktaş, Fikret Orman’la birlikte Türkiye’nin en iyi kulübü olmayı başardı.”

‘Şenol hocanın önemi büyük’

“Şenol Güneş, bu ülkenin en iyi teknik direktörleri arasında yer alıyor. Kazanılan şampiyonluklarda elbette büyük katkısı var. Çalışmayı çok seven, asla başarıdan yana tatmin olmayan, hep daha iyisini isteyen ve takım kimyasını çok iyi kuran bir hoca. Şampiyonluğu garantilediğimiz Gaziantep maçının ardından son oynadığımız Osmanlıspor maçı öncesi bile çok sıkı bir idman yaptırdı. Oyuncularından en iyi verimi almayı ve herkesi hazır tutmayı çok iyi biliyor.”

‘Quaresma genç bir oyuncu gibi’

“Ricardo Quaresma tek kelimeyle mükemmel bir karakter. 33 yaşında olmasına rağmen bu sezon boyunca adeta bir genç oyuncu gibi oynadı ve şampiyonluğumuza büyük katkı sağladı. Euro 2016 şampiyonluğunu kazanmış bir isim. Hiçbir zaman egosu yok. Bu sezon hücumda büyük işler yaptı. Takıma liderlik yapan isimlerin başında geldi. Herkesle çok iyi bir iletişimi var. Hala ekstra idmanlar yapıyor, kendisini üst seviyede tutmaya çalışıyor.”


‘Kendimi her zaman hazır tuttum’

“Fazla oynamadığım dönemde elbette idmanlarda ekstra çalışmalar yaptım. İlk yarıda her maçta oynadım, ikinci yarı hocamız tercihini diğer isimlerden yana kullandı. Şans geleceğini biliyordum. Sonrasında en sevdiğim pozisyon savunmanın önünde oynadım, orada kendimi daha iyi gösterdim. Şenol hocam bana büyük destek verdi. Onun ve takım arkadaşlarımın bana olan güvenini boşa çıkarmadım.”

‘Gökhan ve Caner çabuk uyum sağladı’

“Gökhan Gönül ve Caner Erkin, Fenerbahçe’den bize geldiler ve takıma çok çabuk uyum sağladılar. Bize ağabeylik yaptılar. Sanki uzun yıllardır burada oynuyorlarmış gibiydiler. Hem saha içi hem saha dışında katkıları büyük. Gökhan ağabey, çok iyi maçlar çıkardı. Caner ağabey ise iyi başladığı sezonda şanssız bir sakatlık yaşadı. Gelecek sezon ikisi de yine bize büyük güç katacaklar.” (Fanatik - Çağrı Davran)