RÖPORTAJ | Oğuzhan şapkadan tavşan çıkardı

RÖPORTAJ | Oğuzhan şapkadan tavşan çıkardı

Beşiktaş'ın maestrosu Oğuzhan Özyakup, Sözcü Gazetesi'nden Ali Aydın'ın sorularını yanıtladı.

Ajans Beşiktaş - Oğuzhan Özyakup söze "Beşiktaş kaptanı olarak şampiyonluk yaşamaktan daha öte bir şey yok" diyerek başladı, "Sosa defansı, orta sahada yükü paylaşmayı seviyordu. Talisca ise fazla geriye gelmiyor. Yüküm katlandı ama oyunu kontrol etmeyi okumayı öğrendim" sözleriyle devam etti. İşte Oğuzhan'ın SÖZCÜ'ye özel açıklamaları:

"Beşiktaş'ta beşinci yılım her anıyla çok özeldi. İki sene üst üste şampiyon olmak Türkiye'de inanılmaz zor. Sezona başlarken de daha zor olacağını biliyorduk. Umarım üç dört diye de devam eder. Daha durmamalıyız. Bu sene üzerimde inanılmaz baskı vardı. Takımda da vardı ama ben üzerimde büyük sorumluluk hissettim."

"Örnek olmaya çalışıyorum"
"Beşiktaş kaptanı olarak örnek olmaya çalışıyorum. Diğer takım taraftarları da beni görünce 'Kaptan' diyor. Bu onu verici birşey. Bu yükün altında ezilir diyenlere gösterdim. Beşiktaş kaptanı olarak şampiyonluk kazandım. Bunun üzerinde birşey yok. Sosa, orta sahayı paylaşmayı seven, defansa yardım eden bir isimdi. Talisca ise ikinci forvet gibi. Defansı düşünmüyor. Benim yüküm ikiye katlandı. Bunun sayesinde oyunu kontrol etmeyi ve okumayı öğrendim."

"5 yıllığına yeniden anlaştık"
"Menajerime teklifler geliyordu. Ben sadece, 'futboluma takımıma odaklanmak istiyorum' dedim. Transfere kulaklarımı kapattım. Bu sürede Beşiktaş ile görüştük. 5 yıllık anlaştık. Teklif gelirse Avrupa'da oynamak isterim ama kulübün menfaatleri de çok önemli. En çok sevindiğim maç G. Saray deplasmanıydı. Şampiyonluğun geldiğini Bursa galibiyeti sonrası anladım."