RÖPORTAJ | "Şenol hoca tam bir işkolik"

RÖPORTAJ | "Şenol hoca tam bir işkolik"

Beşiktaş'ın başarılı sağ beki Gökhan Gönül, İspanya kampında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ajans Beşiktaş - İşte Gökhan'ın Milliyet-Habertürk-Vatan ve Sabah gazetesinde yer alan açıklamaları:

"Sıkıntılı bir transfer oldu benim açımdan. Başlarda kolay değildi. Taraftarın, kulübün, yöneticilerin gelir gelmez kabullenmesi işimi kolaylaştırdı. Çok güzel karşılandım. Sakatlığım vardı 2-3 ay. Oynamak istiyordum. Bana gösterilen değerin karşılığını sahada vermeye çalıştım. Sonunda şampiyonluk geldi. İlk yılda büyük bir onur. Sadece şampiyonluk değil, sahaya çıktığım zaman verilen değer de benim için çok önemliydi.

F.Bahçe'de üç yıldız takmıştım, Beşiktaş'ta 3 yıldızı takıyorum. 2 yıl daha sözleşmem var. Takım olarak Beşiktaş'ın göğsüne inşallah 4'üncü yıldızı takacağız. Şenol Güneş hocaya kolay kolay bir şey beğendiremezsin. Bir forvet olarak 3 gol atsan işimi yaptım dersin. "4-5-6 yap" diyen hocadır Güneş. Çalışmayı seven biri, işkolik. Takıma izin verdiğinde kendisinin uyuduğunu düşünmüyorum.

Sezon başı çok koşarak kondisyon katabilirsiniz ama topla ilişkin çok önemli. Topla ne yapacaksın? Futbolcu topu seviyor. Talisca'ya 10 tur koşmak mı yoksa 1000 kere topa vurmayı mı tercih edersin deseniz bin kez topa vurur.
2 yıl üst üste şampiyonluktan sonra hedefimiz tabii ki 3'üncü şampiyonluk. Başarı geldikçe daha çok istiyorsun. Allah'ın izniyle şampiyon olacağız. Bu kez 4 isteyecekler, 5 isteyecekler. Şenol Hoca 5 versen 10 ister. Ben onlardan daha çok isterim.

Bazı imkansız dediğimiz durumlar var. UEFA Avrupa Ligi'ni kazanabilirdik. Beşiktaş'ta UEFA veya başka bir kupa kazanacağımıza yürekten inanıyorum. Başkan, yönetim, taraftar, oyuncu grubu teknik ekip başarı için hazır. Cenk'in pozisyonları var belki değerlendirse maç bitecek. UEFA zor değil.

Geçen yılın en iyi defans oyuncusu Marcelo’ydu. Onunla oynamak benim için keyifti. Gönül, Marcelo’nun Pepe ile beraber oynamasını isterdim ama her şey değişiyor. Yeni transferler gelecektir. Ben dahil herkes değişime uyarız. Rekabet, her takım için iyi olacak.

Ben öyle çok dünya yıldızı gördüm alınıp iki maç sonra gönderilen. Önemli olan yıldız oyuncular değil, önemli olan takım olarak yıldızlaşmak. Ancak bu şekilde engelleri aşarsın” dedi. Quaresma’ya da övgüler yağdıran başarılı oyuncu, “İşin şov yönünü çok iyi yapıyor. Doğal olarak onu arkaya, defansın önüne çekemezsin. Böyle bir oyuncun varsa bu şekilde oynatacaksın. Onun açıklarını da defans anlamında ben kapatıyorum.

UEFA Kupası’nı kaldırmış bir takımın, ismini bile duymadığımız bir takıma elenmesi çok acı. Bırakın sporcu olmayı bir vatandaş olarak üzülüyorum. Ülke puanı olarak da bizim için kötü oldu. Rakip olarak baktığımda ise G.Saray’ın tek hedefi kaldığı için Avrupa’da yoluna devam etmesini isterdim.  Burak Yılmaz’ın takımda olmasını isterim. Burak ülkemizin en iyi forvetlerinden biri. Neden olmasın?"

(Fatih Doğan-Erdal Cömert-Serdar Sarıdağ-Kartal Yiğit)

Etiketler :