"Rövanş değil, prova"

"Rövanş değil, prova"

Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Atilla Gökçe, Beşiktaş-Bayern Münih maçını kaleme aldı.

Ajans Beşiktaş - Dünkü tabelanın hiç önemi yok. Başakşehir’e hazırlık kapsamında ciddi bir provaydı, o kadar. Şenol Güneş’in sahaya sürdüğü onbirle kulübede yanında oturttuğu oyuncuları da tartmaya, karşılaştırmaya gerek yok. Beşiktaş için asil - yedek ya da rotasyon fark etmiyor. En azından takımın elle tutulur, gözle görülür bir oyun anlayışı var. Bu anlayışta başarı da kişisel performanslara göre belirlenebiliyor.

Bayern’le oynanan “nafile” rövanşta Beşiktaş gol pozisyonlarına da girdi. Topu rakip yarı alana, caza alanına taşıdı. Ne var ki ilk yarıda kişisel egoları kontrol edemediğinden olacak, Quaresma uzak- yakın demeden hep kaleye şutladı... Her defasında leylekleri kovaladı top. Vagner Love da harcıyordu buluştuğu topları.  İkinci yarıda attığı golü sorarsanız, Bayern Münih’in en azından beş yıl süreyle asla tekrarlamayacağı  hatalar zincirinin bedeliydi. Önce rakibin kısa düşen topu, sonra Vagner’in kötü vuruşu...  İleri çıkan kalecinin altından geçen top... Ve geciken Boateng’in önleyemediği gol. Yine de teşekkür etmek gerekir Love’a... O golle eğlenceye döndü maç.

Bayern’in Alcantara ile 1-0 öne geçmesi, ikinci yarıda Gökhan’ın iş kazasıyla 2-0’a tutunması, sanki onlar için yeterliydi. Ama Beşiktaş golü bulduktan sonra  Atiba ve Talisca ile biraz daha etkin bir kimliğe büründü. İlk yarının tersine topla oynama yüzdesi de Beşiktaş’ın lehine (52/48) dönmeye başlamıştı. Hele 75’de Babel’in de oyuna katılmasıyla daha baskılı oynamaya başladı Beşiktaş. Sahada oynayan takımın çoğunluğu (cezalı Quaresma dışında ) Başakşehir kadrosuydu.

Ne de olsa Bayern... Güçlüydüler, çeyrek final de cepteydi, biliyorlardı. O baskı altında oynarken bile topu kazandıklarında kalitelerini ortaya koydular. Sandro Vagner’in golü Beşiktaş taraftarının umurunda bile olmadı. Onlar şarkılarla, sloganlarla  Pazar’a gönderme yaptılar.

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi grup aşamasında 4 galibiyet 2 beraberlikle gerçekten gurur gösterisi yaptı. O gururdan hepimize pay düştü.

Keşke çeyrek final mutluluğu da yaşansaydı, olmadı. Yine de Şenol Hoca ile futbolcularına teşekkür ediyoruz.

Başakşehir provası olarak da yararlı bir hazırlıktı. Pazar’ı bekleyelim, sonrasını görelim! (Milliyet/Atilla Gökçe)

Etiketler :