Ruiz: "VAR sisteminin de ne kadar iyi çalıştığı tartışılır"

Ruiz: "VAR sisteminin de ne kadar iyi çalıştığı tartışılır"

Beşiktaş'ın savunma oyuncusu Victor Ruiz, sabah yapılan antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ajans Beşiktaş - İşte Ruiz'in açıklamaları:

“Büyük bir fırsatı kaçırdık. Bu maçı kazansaydık üst sıralara biraz daha yaklaşabilirdik. Ama rakiplerimizle direkt oynayacağımız maçlar var. Trabzonspor, Alanyaspor maçlarını kazanabilirsek üst sıralardaki direkt rakiplerimizle aramızdaki puan farkını kapatmış olacağız”

 

“Her hoca farklı oluyor. Sergen hoca ile Abdullah hoca birbirinden çok farklı anlayışa sahip isimler. Sergen hocayla 2 maçı kazandık, sonrasında Başakşehir gibi önemli bir fırsatta rakibi elimizden kaçırdık. Hala seçeneklerimiz, daha yukarıda olma şansımız var. Sergen hoca ile yolumuza devam edeceğiz”

“6 maç üst üste kazandığımızda da bir Alanyaspor maçı vardı ve orada başlamıştık. Tek hedefimiz ve tek isteğimiz bu. Yine, üst üste kazanılan maç serilerine başlamak istiyoruz”

“Bundan önceki sezonlarda bu kadar sakatlanmamıştım. Lig değişikliği olabilir, adaptasyon süreci olabilir. Ama en önemlisi şu anda sakat değilim ve oynuyorum”

“Böyle bir değişikliğe ihtiyacım vardı aslında. İspanya’dan ayrılmam ve yurt dışında yeni tecrübe edinmem gerekiyordu. Böyle bir karar aldım ve bu karardan dolayı pişman değilim. Adaptasyon sürecimi de tamamladım. Tek gereken, ligin kalanındaki maçları kazanıp önümüzdeki sene Avrupa’da boy göstermek olacak”

“Büyük takımların değil, her takımın santrforuna karşı oynamadan önce görüntülerini istiyoruz, güçlü taraflarını izliyoruz. Bütün santrforlara karşı belli bir hazırlığımız oluyor” dedi.

 

“Şampiyonluk şansımızın zor olduğu kesin ama imkansız değil”

“Hoca top bizde olduğu anlarda, daha fazla sorumluluk almamızı istiyor. Topsuz oyunda da hücum oyuncusuna daha yakın olmamızı istiyor. Bu da arkada geniş bir alan bırakıyor ama her hocanın kendisine göre bir oyun anlayışı ve sistemi var”

“VAR sistemi geldikten sonra hakemlerden daha az hata yapmaları bekleniyor ama hakemler her zaman hata yapıyor. VAR sisteminin de ne kadar iyi çalıştığı tartışılır. Beşiktaş açısından bakarsak, hakemler bizim lehimize mi yoksa aleyhimize mi karar verdi, bunun muhasebesini yapamayacağım. Hakemlerde aramak yerine, kendi sorumluluğumuzu artırırsak takım olarak, oyuncu olarak daha fazla sorumluluk alırsak daha fazla faydalı çıkarız”