Rus basınından yeni iddia! Beşiktaş, Fernandes'le mi ilgileniyor?

Rus basınından yeni iddia! Beşiktaş, Fernandes'le mi ilgileniyor?

Rus basını, Lokomotiv'in yüksek maaşı nedeniyle göndermeyi planladığı Fernandes ile Beşiktaş’ın ilgilendiğini öne sürdü. İşte detaylar...

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş’ın eski yıldız Manuel Fernandes yine gündemde. Rus basını, Lokomotiv Moskova’nın yüksek maaşı nedeniyle göndermeyi planladığı Portekizli orta saha oyuncusu ile Beşiktaş’ın ilgilendiğini öne sürdü.

Moskova ekibinde 4 milyon Euro kazanan Fernandes’ten kulüp yönetiminin yüzde 40’lık bir indirim talep ettiği öğrenildi. 32 yaşındaki Fernandes, geçen sezon çıktığı toplam 41 maçta 14 gol, 4 asistle oynamıştı.

Manuel Fernandes kimdir?

Manuel Henriques Tavares Fernandes, 5 Şubat 1986 tarihinde Lizbon, Portekiz’de dünyaya geldi. Küçüklüğünden beri futbola ilgi duyan futbolcu, futbola her çocuk gibi mahalle aralarında top oynayarak başladı.

Futbola 2002 senesinde Benfica altyapısında başlayan Fernandes, 2004 senesinde ilk profesyonel sözleşmesini aynı takımla imzaladı. 

2004-07 yılları arasında forma giyidiği Benfica'da, çıkmış olduğu 67 maçta 3 gol buldu. 

2007 senesinde Everton'a kiralanan Fernandes, burada da 9 maça çıktı ve 2 gol attı. 

2007 sonuna doğru Valencia'ya transfer oldu. 2008 senesinde tekrar Everton'a kiralandı. Valencia'da çıktığı 56 maçta 2 gol atabildi. 

2011 senesinde  Beşiktaş'a geldi. 2011-14 yılları arasında, Beşiktaş formasını tam 91 maçta terletti ve 15 kez rakip ağları havalandırdı. 

2014 senesinde Lokomotiv Moskova'da oynamaya başlayan tecrübeli orta saha oyuncusu, 2005 senesinden bu yana Portekiz Milli Takım formasını giymektedir. 

Beşiktaş kariyeri

Sakatlıklarla baş eden futbolcu, bir sonraki sezon Inter Milan’a transfer olmayı beklerken sağlık kontrolünden geçemediği için transferi gerçekleşemedi. Valencia tarafından gözden çıkarılan futbolcuyu ani bir şekilde Beşiktaş yönetimi istedi ve Manuel Fernandes’in Beşiktaş’a transferi gerçekleşmiş oldu. 2010-2011 yılında Türkiye Süper Ligi’nde genelde yedek olarak geri planda kalsa da Türkiye Ziraat Kupası’nda kendini göstermeyi başardı ve taraftarların sempatisini kazandı. Aynı zamanda Beşiktaş o sezon Ziraat Türkiye Kupası’nın sahibi olmuştu.

Bir sonraki sezon Guti Hernandez’in takımla yollarını ayırmasıyla Manuel Fernandes daha fazla forma şansı yakaladı. Guti’den sonra diğer bir Portekizli futbolcu olan Simao’nun takımdan ayrılmasıyla Manuel Fernandes, Beşiktaş için vazgeçilmez orta saha oyuncusu oldu. 2012-2013 sezonunda Samet Aybaba yönetimindeki Beşiktaş’ta en iyi dönemini geçiren Manuel Fernandes, aynı sezon bir taraftarla yaşadığı tatsızlık sonucu ve oynadığı isteksiz oyunla takımdan ayrılma kararı aldı. 

Etiketler :