Rüştü Reçber: "Beşiktaş adına bugün kazanmak önemliydi"

Rüştü Reçber: "Beşiktaş adına bugün kazanmak önemliydi"

Süper Lig'in 33. haftasında Beşiktaş deplasmanda Ankara temsilcisi Osmanlıspor ile mücadele etti.

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Osmanlıspor ile karşılaştı. Siyah-beyazlı takım, ilk yarısını 1-0 geride tamamladığı karşılaşmayı 3-2 kazanarak son hafta öncesinde puanını 68'e çıkardı. Beşiktaş'ın gollerini Mustafa Pektemek ve Vagner Love atarken, siyah-beyazlıların ilk golünü Osmanlısporlu Anıl Karaer kendi kalesine gönderdi. Osmanlıspor'un iki golünü de Serdar Gürler kaydetti.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Vodafone Park'ta Sivasspor'u konuk edecek. Siyah-beyazlı takımın şampiyonluk şansı kalmazken, ikincilik için şansı devam ediyor.

Mücadelenin ardından Bein Sports yorumcusu Rüştü Reçber "Yıllardır sporun içindeyim, çok çekişmeli ve güzel bir sezonu geride bırakmış olacağız. Bugünkü maça bakacak olursak… Osmanlıspor’da Serdar Gürler, bu maçta her şeyi yaptı. Kanatta oynayan bir oyuncu olarak ciddi bir katkı sağladı. Elazığspor’da da iyi bir görüntü çiziyordu. Doğal bir yeteneği ve çabukluğu var. Zamanlamayı doğru yapabilse Serdar çok daha iyi noktalarda olur."

"Kazanmak Beşiktaş adına önemliydi"

Beşiktaş adına bugün kazanmak önemliydi. Bu Osmanlıspor adına da geçerliydi. Osmanlıspor kendi göbek bağını kesebilirdi. O kadar eksik olmasına rağmen Şenol Güneş, kadro kurdu. Can derdinde olan bir takımı yendiler ve Şampiyonlar Ligi şanslarını son haftaya taşıdılar. Bu önemliydi.

"Osmanlıspor bu noktada olmaması gereken takımlardan biri"

Osmanlıspor iç sahada iyi değil. Böyle durumlarda taraftar desteği gerek. Bu olmadı. Oyuncu kalitesi olarak bu noktada olmaması gereken takımlardan biri. Futbolun acımasız yüzü böyle dönemlerde ortaya çıkabiliyor. İyi neticeler alarak uzaklaşman gerekiyor.

Tartışmalı pozisyonlar

Necip’in Ceyhun Gülselam’a yaptığı harekette faul var. Ama hakemin içeride mi, dışarıda mı olduğunu iyi tespit etmesi gerek. Burada düdük çalıyorsa penaltı vermesi lazım. Talisca’nın yerde kaldığı pozisyonda da farul var. Medel’in pozisyonunda da top çizgiyi geçmedi. Osmanlısporlu futbolcu da itiraz etmedi.

“Fark yaratacak oyuncular ön taraftaki oyunculardır”

Yabancı oyunculardan Beşiktaş gol açısından ne kadar faydalandı? Demba Ba, Gomez, Aboubakar gibi oyuncular vardı. Partner, Cenk de vardı.. Negredo bu sene istenen düzeyde katkı vermedi. Vagner Love da istenilen grafiği çizemedi. Büyük takımlarda fark yaratacak oyuncular ön taraftaki oyunculardır.

“Vida, o Vida mı diyor insan”

Beşiktaş, Şamiyonlar Ligi’nde muazzam bir performans ortaya koydu. Devre arası transferlere baktığınızda da mesela; Vida… Bu, Hırvatistan Milli Takımı’ndaki Vida mı diye bakıyor insan. Pepe’nin olmadığı zamanlar da savunmanın dengesini bozdu. Medel ve Fabri etkiliydi. Medel’in bugün hatası vardı. Son haftalarda ise Talisca’yı çok formda göremedim. Beşiktaş, tüm beklentilerin altında kalan bir görüntüde. Demek ki bazı yanlışlar vardı. Cezasını da Beşiktaş çekmiş oldu.

Etiketler :