Ryan Babel çekişmesi

Ryan Babel çekişmesi

Beşiktaş ile Deportivo La Coruna arasında Hollandalı yıldız Ryan Babel için büyük yarış yaşanıyor.

Siyah-beyazlılar 2.5 yıllık sözleşme teklif edilen yetenekli futbolcuyla prensipte anlaştı ancak henüz resmi imzalar atılmadı. İspanyol kulübünün Teknik Direktörü Garitano ise 10 gün sonra kontratı bitecek olan Babel’in takımda kalmak istediğini savunarak, bu konuda ellerinden geleni yaptıklarını açıkladı.


Milliyet'te yer alan habere göre; Beşiktaş ile Deportivo La Coruna arasındaki Ryan Babel savaşı iyice kızıştı. Hollandalı yıldız için iki kulüp arasında yaşanan yarış hız kazandı.

İspanyol kulübüyle sözleşmesi 10 gün sonra bitecek olan Babel konusunda Beşiktaş önemli adımlar attı. Ancak yetenekli oyuncunun sözleşmesini uzatmanın planlarını yapan Deportivo da boş durmuyor. Özellikle Teknik Direktör Gaizka Garitano, tecrübeli golcüyü takımda tutmak için çabaladığını açıkladı.

‘İmza atacak gibi’

Osasuna’yı 2-0 yendikleri maç sonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Garitano, öğrencisiyle 1 haftadır görüşmeler yaptıklarını belirterek, kalmasını arzuladıklarını vurguladı. Deneyimli çalıştırıcı, “Bir haftadır kendisiyle konuşuyorum. Yeni bir sözleşme imzalaması için uğraşıyorum. Bana, ‘Deportivo’da mutluyum ve çok rahatım’ dedi. Ben kendisini imza atacak gibi görüyorum ve açıkçası bunu istiyorum. Ama bazı kritik noktalar var, onlar aydınlatılmalı. Görüşmeler sürüyor, bence Babel kalmak istiyor” dedi.

Kararı bekleniyor

Beşiktaş Yönetimi ise Şenol Güneş’in mutlaka kadrosunda görmek istediği Ryan Babel’le prensipte anlaşmaya vardı. Bonservis bedeli bulunmayan Hollandalı futbolcuya 2.5 yıllık sözleşme öneren siyah-beyazlıların, Babel’in, Deportivo ile bağlarını koparmasını beklediği aktarıldı. Yetenekli oyuncunun, İspanyol kulübüyle yollarını ayırdıktan sonra İstanbul’a gelerek sözleşme imzalaması bekleniyor. Kartal, Babel’de problem çıkarsa alternatif isimlere yönelecek.

Kaçamak cevaplar

Osasuna maçından sonra İspanyol gazetecilerle bir araya gelen Ryan Babel, Beşiktaş’a transferi konusunda net bir açıklama yapmaktan kaçındı. Deportivo taraftarının kendisine gösterdiği sevgiden gurur duyduğunu kaydeden Babel, “Maç sonundaki alkışlar sayesinde yorgunluğumu bir anda unuttum. Şu an tek söyleyebileceğim onların sevgisi beni mutlu ediyor” dedi.

Teknik Direktör Garitano’nun kendisine yönelik ‘kalacak’ açıklamalarını da değerlendiren Babel, “Biz iyi bir takımız ve sürekli gelişiyoruz. Özellikle son 1.5 ayda ben de çok ciddi gelişim gösterdim. Son durumumdan ve performansımdan ötürü mutluyum, hepsi bu” diye konuştu.

İspanyol basını: Böylesini bulamaz

İspanyol basını, Beşiktaş’ın, Ryan Babel’e çok yüksek bir teklifte bulunduğunu yazdı. Deportivo’ya yakınlığıyla bilinen Loz Galicia gazetesindeki haberde, Hollandalı futbolcunun siyah-beyazlılardan çok iyi bir öneri aldığı ve kariyerinin sonuna kadar böyle bir teklifi bulamayacağını düşündüğü savunuldu.

Ayrıca Babel’in menajeriyle görüşerek Avrupa kupalarında oynamak istediğini söylediği iddia edildi. Dün 30 yaşına giren yıldızın her şeye rağmen ilk olarak kulübü Deportivo ile görüşerek bir hafta içinde kesin kararını vereceği de iddia edildi.

Navarro çabalıyor

Deportivo La Coruna’nın 34 yaşındaki kaptanı Navarro, Osasuna maçından sonra soyunma odasında Ryan Babel ile görüştüğünü anlattı.

Takımda kalması yönünde Babel’e telkinlerde bulunduğunu kaydeden Navarro, “Babel gerçekten bize seviye atlattıran çok önemli hatta en önemli oyuncumuz. Gol atmaktan daha fazlasını veriyor. Umarım Deportivo’da kalır. Bana göre şu anda çok iyi bir dönemini yaşıyor. Ve şu anda Deportivo’da mutlu. Bunlar çok önemli. Ayrılmak ya da kalmak tamamen kendi görüşü” yorumunu yaptı.