Ryan Babel konusunda yaşanan tüm gelişmeler

Ryan Babel konusunda yaşanan tüm gelişmeler

Beşiktaş'ın transfer listesinde en üst sırada yer alan Ryan Babel konusunda önemli bir gün yaşandı. Hem Başkan Fikret Orman, hem Ryan babel, hem de Babel'in hocası ve başkanı konuştu.

Beşiktaş, gündeminde yer alan Ryan Babel'in transferinde sona yaklaştı

Beşiktaş bir süre önce gündemine aldığı ve görüşmelere başladığı  Ryan Babel'i kadrosuna katmak için gün sayıyor. Siyah-beyazlılar Hollandalı oyuncu ile büyük oranda anlaşmaya vardı.
Ntvspor'da yer alan habere göre; 30 yaşındaki oyuncu ile iki buçuk yıllık sözleşme yapmaya hazırlanan Beşiktaş, İspanyol ekibine bonservis bedeli ödemeyecek. Zira Babel'in kulübü ile olan sözleşmesi 31 Aralık'ta tamamlanıyor. Yapılan görüşmeler sonunda bu sezon sonuna kadar 750 bin Euro, sonraki 2 sezon için yıllık ortalama 1.7 milyon Euro'ya evet diye Hollandalı, son detayların karar bağlanmasının ardından siyah-beyazlı formayı giyecek.

Transferin planlandığı gibi gerçekleşmesi durumunda liglerin tatile girmesinin ardından İstanbul'a gelecek olan Babel, Beşiktaş'ın 2 Ocak'ta başlayacağı Antalya kampına katılacak.

Bu sezon La Liga'da 11 kez Deportivo forması giyen Hollandalı futbolcu, bu karşılaşmaların 5'ine ilk 11'de başladı ve 4 gol, 1 asistlik performans sergiledi.

2013-2015 arasındaki 2 sezonda Kasımpaşa forması giyen Babel, Süper Lig'de oynadığı 58 maçta 14 kez fileleri havalandırdı.

Deportivo Başkanı Tino Fernandez ve teknik direktör Garitano, Babel hakkında açıklamalarda bulundu

Beşiktaş'ın transferi için uğraş verdiği Ryan Babel için kulübü Deportivo'dan bir açıklama geldi. Deportivo Başkanı Tino Fernandez'in "Ryan Babel'in Deportivo'da kalmasını arzuluyoruz. Bu konuda bir kaç görüşme yaptık" açıklamasından sonra Teknik Direktör Garitano da bir açıklama yaptı.

Osasuna karşısında aldıkları 2-0'lık galibiyetin ardından açıklamalar yapan Garitano "Babel taraftarlarımızla bütünleşti ve ilginç bir sinerji yarattı. Burada çok mutlu ancak kendi kişisel kararları da var. Babel ile transferi için çok konuştuk ve neler olacağını göreceğiz. Ona yapılan teklifleri de doğal olarak değerlendiriyor." dedi.

Osasuna ağlarına 1 gol bırakan ve gösterdiği performansla büyük beğeni toplayan Babel, "Taraftarların bana gösterdiği ilgiden çok memnunum. Burada her maçı kazanmak istiyoruz. Harika bir ekiple çalışıyoruz" dedi.

Fikret Orman'dan Ryan Babel açıklaması

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, ismi sık sık siyah-beyazlı ekiple anılan Ryan Babel hakkında açıklamada bulundu.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, uzun süredir siyah-beyazlıların gündeminde yer alan Ryan Babel hakkında açıklamada bulundu. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde katıldığı panelde Babel'in transferine değinen Orman, "Ryan Babel beğendiğimiz, izlediğimiz bir oyuncu ama henüz imza yok" dedi.
 

Beşiktaş'ın gündemindeki Babel'e detaylı bakış

Beşiktaş'ın transfer gündeminde yer alan ve devre arası kampında takıma katılması beklenen Babel, birçok başarının altına imzasını attı.

 Beşiktaş'ın transfer listesinde bulunan ve kadroya katılmasına kesin gözüyle bakılan Babel;

* 2003-2004 sezonunda şu an Galatasaray'da oynayan Wesley Sneijder ile birlikte Ajax'ta forma giydi.

* Hollandalı futbolcu 2004-2005 sezonunda ise Ajax'ta Nigel de Jong ve Beşiktaş'ın eski savunmacısı Julian Escude ile birlikte oynadı.

* Babel, Hollanda Milli Takımı'yla çıktığı ilk maçta (Romanya maçı- Dünya Kupası Avrupa Elemeleri) gol atmış ve Hollanda Milli Takımı tarihinde gol atan en genç 4. futbolcu olmuştu (18 yaş 97 gün)

* 2007 yılında Ajax'ta forma giyerken yılın en yetenekli futbolcusu seçilerek Van Basten ödülünü aldı.

* 2007 senesinde Ajax'tan Liverpool'a 17 milyon Euro'ya transfer oldu. Bu sezonda Liverpool'un en iyi genç oyuncusu seçildi.

* Babel, 2007 senesinde Liverpool'un Beşiktaş'ı 8-0 yendiği maçta 2 gol atmıştı.

* Babel'in transfer olduğu Liverpool'da o dönem Harry Kewell, Dirk Kuyt, Martin Skrtel ve Emiliano Insua da yer alıyordu.

* Hollandalı futbolcu 2012 yılında 7 milyon Euro'ya Hoffenheim'e transfer oldu.

* 2013-2014 sezonunda Ajax'tan Kasımpaşa'ya 4 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle transfer edilen 30 yaşındaki futbolcu, 2 sezon burada forma giydikten sonra Birleşik Arap Emirlikleri takımı Al-Ain'e 2.5 milyon Euro'ya gitti.

* Al Ain'deki sözleşmesinin bitmesiyle bu sezon başında bonservis bedeli olmadan İspanya'nın Deportivo La Coruna takımıyla yarım sezonluğuna anlaşma sağladı.

* Hollandalı futbolcu, Beşiktaş ile anlaşma sağladı. Babel, siyah beyazlıların 2 Ocak'taki devre arası kampında yer alacak.