Şafak Mahmutyazıcıoğlu'ndan önemli açıklamalar

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'ndan önemli açıklamalar

Beşiktaş yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, SÖZCÜ'ye çok özel açıklamalarda bulundu. Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Türkiye’deki rekabetin, 80-100 milyonEuro’luk bütçelerin kulüpleri batırdığını vurgulayaraklig genelindeki bir daralmanın çare olacağını söyledi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş’ın transfer komitesinde yer alan hukuktan sorumlu yönetici Şafak Mahmutyazıcıoğlu, SÖZCÜ'den Ali Aydın'ın sorularını yanıtladı.

AVRUPA’DAN KUPA GELECEK

“En büyük hayalimiz Avrupa Ligi’ni kazanmak. Düşünsenize Avrupa Ligi’ni kazanacaksın Süper Kupa finalini Vodafone Park’ta oynayacaksın. Şampiyonlar Ligi’ni namağlup bitiren bir takım olarak bunu başaracak gücümüz de var”

Yönetim olarak Avrupa’da kupa hedeflediklerini belirten Mahmutyazıcıoğlu, “En büyük hayalimiz Avrupa’da kupa. Düşünsenize Avrupa Ligi’nde kupayı alacaksın, Süper Kupa finalini Vodafone Park’ta oynayacaksın. Şampiyonlar Ligi’ne nazaran daha rahat rakiplerimiz olacak. Şampiyonlar Ligi’nde namağlup gruptan çıkan bir takımız biz,  başaracak gücümüz var” dedi.

ÇOK PUAN KAYBETTIK

GENÇ yönetici, sözlerine şöyle devam etti: “Negredo makine değil. 7 golde kaldı, kimsenin beklediği bir şey değildi. Hayal kırıklığı demek doğru değil. Çok iyi bir karakter bir kere. Şampiyonlar Ligi’nin uzun ve başarılı sürmesi nedeniyle çok puan kaybettik. Oraya çok konsantre olduk, o dönem puan kayıplarını görmedik. Başarısızlığı bir futbolcu üzerinden değerlendirmek doğru değil.

CENK TOSUN KAZANDIRIYOR

ARTIK bir vitrin kulüp haline geldik. Futbolcular biliyor ki iyi performans gösterse bir kapı Avrupa’ya açık. İş, kendile-
rinde bitiyor. Bu da transfer yapmamızı kolaylaştırıyor. Bilinirliğimiz arttı. Bizden giden de geri gelmek istiyor. Bir futbolcunun istediği her şey bizde var, bizi dünya izliyor. Futbolcuların, Türkiye’de en çok gelmek isteyeceği kulüp sanıyorum Beşiktaş’tır. Biz Cenk’i vermek zorundaydık. Toplamda 22 milyon Euro gelecek, bonuslarla. Daha da gelebilir, oynadıkça para kazanıyoruz.”

TARAFTAR MERAK ETMESİN

“TAKIMDA teknik heyette bambaşka bir hazırlık olacak. Ekonomik olarak da kolay olmayacak. İki senedir şampiyonluk geliri, Şampiyonlar Ligi gelirine alışığız. Beşiktaş taraftarı merak etmesin. Yine takıma büyük katkılar sağlayacak isimleri alıp hem ligde hem Avrupa’da hedefe yürüyeceğiz.”

Düzeni Kurmalıyız

“ANADOLU ekipleri Türk Lirası ile anlaşma yapıyor ama çoğunluğu yabancı olan büyük kulüplerde bu çok zor. Euro kontrat yapıyorlar. Yerlilerin de yüzde 80’i Euro olduğu yerde TL kabul etmiyor. Yerliye dönüp başlasak ola-
bilir. Mesela Beşiktaş’a gelmeyi çok isteyen bir yerli oyuncuya TL kontrat önerip bu çalışmayı başlatabiliriz. UEFA’ya bırakmadan kendimiz yapmamız lazım bu işleri. VAR olsa bile çok şey değişmez.”

“Hangi maçı hakem hata yapmasa yenerdik diyebiliriz ki? Mesela Galatasaray maçı. Hakem hata yaptı. Ama sen de golü at! Ben hiçbir işte bahaneye sığınmak istemiyorum. Hakemler öyle böyle. Buna göreoynayacaksın. Futbolu güzel yapan şey hata. Hata olsun ki çekişme olsun.

Bize BASKI YAPILMADI

“Kamuoyunda baskının kralı bize yapıldı. Aslında Sayın Cumhurbaşkanı bizi arayıp da‘maça çıkın’ demedi. Olayların olduğu gün Cumhurbaşkanı, hocamızı ve başkanı arayarak geçmiş olsun diledi. Fenerbahçe’nin hocası, son 10 hafta zaten Beşiktaş’la yattı kalktı. Son dakikaya kadar çıkacaklar, çıkmak zorundalar, çıkmalılar. Biz aldığımız kararın doğru olduğunu düşünüyoruz. Taraftarımız da bu kararın arkasında durdu

MAHMUTYAZICOĞLU, taraftarın merakla beklediği Talisca meselesi için uğraştıklarını belirterek, “Benfica bizim futbolcumuz diye pazarlık yapıyor. Biz de araya girip işi çözmeye çalışıyoruz. Sözleşmeye göre öncelik bizde. Talisca iki sene bize çok büyük katkılar yaptı. Her iki taraf için de en iyisi olsun diye uğraşıyoruz” diye konuştu.

a-027.jpg

Etiketler :