Şafak Mahmutyazıcıoğlu'ndan Şekip Mosturoğlu'na: "Kupayı da size versinler. 3-0 hükmen siz galip gelin. Bizim derdimiz bu değil."

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'ndan Şekip Mosturoğlu'na: "Kupayı da size versinler. 3-0 hükmen siz galip gelin. Bizim derdimiz bu değil."

Fenerbahçe yöneticisi Şekip Mosturoğlu ile Beşiktaş yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Beyaz TV'de aynı anda canlı yayındalar.

Ajans Beşiktaş - Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programına telefonla bağlanan Beşiktaşlı yönetici Şafak Mahmutyazıcıoğlu olaylı derbiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Derbinin tekrarına ihtimal vermiyorum. Hakem raporu çok net ortada. Futbolcularımız hakemden bağımsız bir şekilde soyunma odasına girmiyor. Hocamızı hastaneye götürmüşler. Olsun hoca gitti, yardımcı hoca yönetsin diyebilir mi hakem? Saçmalık bu. Çok daha kötü olayların olmayacağının garantisi yoktu statta.

Bir doktor rahatsızlığı olmayan adamın kafasına 5 tane dikiş atar mı? Hadi o doktor attı. Ambulansa bindirdik. Ambulans doktoru hastaneye götürmez. Hadi götürdük. Türkiye'nin en önemli sağlık kurumlarından birinde müşade altına alınsın derler mi?

Fenerbahçe kusurludur, kusursuzdur demiyorum. Fenerbahçe bu işleri sağladı da demiyorum. Fenerbahçeli futbolculara da birşey söylemiyorum. Kusurlu demiyorum ama sorumludur. Çünkü onların sorumluluk alanı, bizim değil.

Ben Fenerbahçe'den özür bekliyorum. Fenerbahçe kusurlu değildir ama sorumludur. Özür bekliyoruz. Hukuk ve kurullara saygılıyız ama bir yere kadar. Bu ülkede adaletsizliğe karşı baş kaldıracak olan camia Beşiktaş'tır. 

Artık her şeyin ilki Beşiktaş'ta olmasın. 2013'te Galatasaray maçını hatırlayın. Bugünkü olayların 10'da 1'i o gün yaşanmadı. Hocamız 3 maç, Beşiktaş 5 maç ceza aldı. Hükmen 3-0 kaybettik.

Yayıncı kuruluş görüntüleri delil teşkil eder dediniz. 3 gün üst üste hukuk kuruluna dilekçe verdik. Quaresma'ya Mehmet Ekici vurdu. Mehmet Ekici de sevk edilsin dedik. Ceza verilsin demedik. Suçu varsa var, yoksa yoktur. Cevap bile verilmedi."

Soru: "Maç tekrar edilirse tepkiniz ne olur?"

Beşiktaş yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu: "Buna yönetim kurulumuz veya Başkanımız karar verir. Şunu net olarak söyleyebilirim, adaletsizliğe karşı tepkimizi ortaya koyarız. Beşiktaş camiasının sabrının taştığı noktadır."

Fenerbahçe yöneticisi Şekip Mosturoğlu ile Beşiktaş yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Beyaz TV'de aynı anda canlı yayında açıklamalarda bulundular.

Şekip Mosturoğlu: "Şafak bey sevdiğim bir kardeşimdir. Ancak şu an TFF bir karar vermedi. TFF'nin karar vermediği konuda iki kulübün hukuk işlerinden sorumlu yetkililerin TV kanalıyla tezlerini paylaşması doğru değil.

Bizim zaman zaman sahalarda karşılaştığımız bundan daha ağır olaylar var. Hasan Çetinkaya, Aykut koca ve bizlerin karşılaştığı kat be kat üstün olaylar yaşandı. Aykut hocanın kafasına taş geldiğinde geriye dönüp bile bakmadı. Hiçbiri tatil bile olmadı. Hakem hatalı karar vermiştir.

Hakem Şenol hocanın kafasına madde geldiğinde kulübeye oturduğunu ve sonra tünele gittiğini görüyor.  Hakem 59. dakikada Beşiktaşlı futbolcularla birlikte soyunma odasına gidiyor. O sırada Beşiktaşlı futbolcuların büyük bölümü sahayı terk ediyor. Şenol Hocanın soyunma odasına gitmesini gerektirecek bir durum yoktu.

Hakem Şenol hocayı görmüyor. Temsilci Şenol hocayı görmüyor. Sadece temsilciye Beşiktaşlı yetkililer, Şenol hocanın ambulansla hastaneye götürüldüğünü söylüyorlar.

Beşiktaş örneğinden gitmiyorum. Türkiye'de Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerinde yüzlerce maç oynanıyor. Hakem ve temsilci bir hadiseyi görmeden tatil ederse maç bitmez.

Bu statta kesintisis 44 tane derbi oynandı ve böyle olaylar hiç olmadı. Bu gerginliğin benzeri Vodafone Park stadında 1 hafta içinde 2 kere oldu. Bu maçtaki kriterler esas alınırsa hakem Vodafone Park'ta da maçı tatil edebilirdi.

Mete Kalkavan yersiz olarak soyunma odasına gitmiştir. Şenol hocanın soyunma odasına gitmesi de bence kural dışı durumdur ve Şenol hocanın kendi takdiri. Tünelde maalesef üzüntüyle karşıladığımız bir olay meydana gelmiştir.

Hakemin daha maçın başında anons yaptırmış olması, orta sahaya futbolcuları toplayıp maçı tatil edebileceğini söylemesi, maalesef bazı Beşiktaşlı oyuncuların da maçı bitirmemek için bundan istifade olması olayların buraya gelmesine sebebiyet vermiştir.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu araya girdi: 

Her şey normal, maç tatil edildi deniliyor. Quaresma korner kullanamıyor, normal. Tolga'nın hocamızın annesine küfür ediliyor, normal. Adamın başı yarılıyor normal. Bunların hepsi normalse, bizim stadımızda oynanan 2 maç mi normal?

Şekip Mosturoğlu: "Bunları normal görmüyorum. Siz normal diyorsunuz. 

Şafak Mahmutyazıcıoğlu: "Bunlara siz normal diyorsunuz. Adam korner kullanamıyor normal diyorsunuz. Başı yarılıyor normal diyorsunuz. Adam psikopat mı durduk yere başına dikiş atılsın?"

Şafak Mahmutyazıcıoğlu: "Kupayı da size versinler. 3-0 hükmen siz galip gelin. Bizim derdimiz bu değil. Bizim kupaya da, Fenerbahçe'yi yenmeye de ihtiyacımız yok. Aslan gibi çıkar, yine de yeneriz. Konu bu değil. Bizim derdimiz de bu değil."

Şafak Mahmutyazıcoğlu: "Lyon maçında 3-5 tane kendini bilmez yüzünden ceza aldık. Söyler misiniz bana bizim günahımız neydi?"

Şekip Mosturoğlu: "Lyonlu futbolcular taraftarı tahrik etti mi? Kendilerini yerden yere attılar mı?

Şafak Mahmutyazıcıoğlu: "Lyon'u mu savunuyorsunuz?"

Şekip Mosturoğlu: "Fenerbahçe stadında Beşiktaş maçı için ekstra güvenlik önlemleri alındı."

Şafak Mahmutyazıcıoğlu: "Allah razı olsun çok güzel önlemler almışınız. Süperdi."

 

 

Etiketler :