Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun avukat ortağı Avukat Oktay Kurman'dan Atilla Türker'e yanıt geldi

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun avukat ortağı Avukat Oktay Kurman'dan Atilla Türker'e yanıt geldi

Beşiktaş'ın Hukuki İşlerden Sorumlu Yöneticisi Şafak Mahmuyazıcıoğlu'nun ortağı ve Avukat Oktay Kurman'dan Atilla Türker'e yanıt geldi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ortağı Avukat Oktay Kurman'dan Atilla Türker'e yanıt geldi. 

Atilla Türker isimli gazeteci, bir süredir şahsımı ve mesleğimi karalayıcı ve insanları kin ve tahrike sürükleyici yazıları ile kamuoyunu meşgul etmektedir. Gelinen son noktada bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur.
 
Ortağım Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile birlikte kurduğumuz Kültür Hukuk Bürosu, ülkemizin önde gelen sektörlerinin en önemli gerçek ve tüzel kişilerine vekillik ve danışmanlık yapmaktadır. Bunların en başında ise aşığı olduğumuz Türkiye'nin en büyük spor kulübü, en güzide camiası olan Beşiktaş Jimnastik Kulübü yer almaktadır.
 
Beşiktaş ile vekalet ilişkimiz ise Atilla Türker'in yaratmaya çalıştığı algının aksine, 2013 yılında başlamış olup halen daha devam etmektedir. Bu süreçte 700'ün üstünde davaya bakılmış ve bakılmaya devam edilmektedir. Verdiğimiz hizmet neticesinde ülkemizin tüm illerinde korsan ürünlerle mücadeleden buna ilişkin açılan davalara, kulübümüz aleyhine başlatılan milyonlarca liralık icra takiplerden kulübün menkul ve gayrimenkul varlıkları için açılan davalara, bakanlıklar, belediyeler, Futbol Federasyonu başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ile kulüp arasındaki uyuşmazlıklardan idari, hukuki, cezai tüm yargı yollarında kulübümüz en iyi şekilde temsil edilerek, camiamızın hak ve menfaatleri korunmuştur.
 
Sahip olduğu tüm varlıklarda tüyü bitmemiş yetimin hakkının olduğunu düstur edinen kulübümüzü aynı doğrultuda şerefle temsil etmiş olduğumuz gibi etmeye de devam edeceğiz.
 
Olayın esasına gelecek olursak, Atilla Türker isimli gazeteci kötü niyetli ve maksatlı haber yaparak şahsım üzerinden kulübümüzün başkanı ve yöneticilerini vurmaya çalışmaktadır. Bugüne kadar, vekalet ilişkimiz gereği tarafımızca takip edilen, biten ve halen derdest durumda olan 700'ün üzerinde davanın harçlarının, gider avanslarının, keşif ve bilirkişi ücretlerinin, kanun yollarına başvuru masraflarının ve bunun gibi tüm yargılama giderlerinin tamamı Kültür Hukuk Bürosu tarafından karşılanmıştır. Salt bu giderler dahi milyonlarca liranın üstünde bir rakama tekabül etmektedir. Bugüne kadar bakılan davalar ve takip edilen işler nedeniyle haberde bahsi geçen dava dışında hiçbir şekilde masraf ve/veya vekalet ücreti talebimiz olmadığı gibi tarafımızca karşılanan giderlerin dahi ödenmesi istenmemiştir.
 
Haberde bahsi geçen dava ise, kulübümüz için hayati derecede önemli bir dava olup hem sportif açıdan hem mali açıdan kulübümüzün geleceğini doğrudan etkileyen bir uyuşmazlıktır. Bu davanın kulübümüz lehine sonuçlanması için, ülkemizin önde gelen akademisyenlerinden hukuki ve teknik mütalaalar alınmış, yerinde incelemeler yaptırılmış ve gerçeğin ortaya çıkması ve kulübümüzün haklarının korunması için yapılan bütün masraflar tarafımızca karşılanmıştır. Bu dava neticesinde kulübümüz 20 milyon Türk Lirası'nın üzerinde bir menfaat sağlamış ve ayrıca 90 dönümlük alanın kullanım hakkı alınmıştır.
 
Habere konu ödeme ise, kulüp ile bu dava için tüm yargılama giderleri, mütalaalar için ödenecek ücretler, vs. dahil olmak üzere yüzde 10 üzerinden sözleşme imzalanmıştır. Sözleşmeye istinaden tamamen şeffaf şekilde ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği Denetleme Kurulu'nun bilgi ve onayı ile bahse konu ödeme alınmıştır.
 
Gazetecinin temel görevi gerçekleri çarpıtmadan nesnel bir şekilde aktarmaktır. Gazeteci kışkırtan, nefret ve düşmanlığı körükleyen yayınlar yapmamalıdır. Bu nedenlerden ve detayları ekte paylaşılan Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığımız müracaat dilekçesinden de anlaşılacağı üzere, bardağın boş tarafından bakmayı adet halinde getirmiş, şahsi popülaritesi uğruna insanları karalamaktan çekinmeyen, amacı şahsım, ortağı Şafak Mahmutyazıcıoğlu ve Kültür Hukuk Bürosu üzerinden Beşiktaş Kulübünü, onun seçilmiş başkan ve yönetim kurulunu yıpratmak olan gazeteci Atilla Türker hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunulmuştur.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
​​​Kültür Hukuk Bürosu
​​​Av. Oktay KURMAN

Etiketler :